hathavre Tabbouleh

Tillbehör: Glutenfri tabbouleh och ljummen mathavre

av Cecilia Folkesson

En riktig somrig middag! Dessa tillbehör passar bra till grillat som kyckling, biffar eller kött. Tabbouleh brukar man vanligtvis göra med cous cous, men går lika bra att göra utan. Gör tabbouleh först så den hinner stå i kylen en stund innan servering. Då blir den ännu godare. Gör gärna en god hummus till också!

 

Tabbouleh
1 stort knippe storbladig persilja
2 tomater
1/2 gurka
1 salladslök
saften ur 1 citron
Några msk olivolja
Salt och svartpeppar

Gör såhär: Skölj, och hacka persiljan. Skär tomater och gurka i små bitar. Hacka löken och blanda alla ingredienser. Låt stå i kylen en stund innan servering.

 

hathavre

Ljummen mathavresallad
2-3 portioner mathavre
Soltorkade tomater (utan olja)
1 röd paprika
2 klyftor pressad vitlök
1 msk olja/smör/ghee (att steka i)
1 skvätt äppelcidervinäger/vitvinsvinäger
1 fetaost
2 stjälkar salladslök (den gröna blasten)
Saften ur 1/2 citron
2-3 msk olivolja
Salt och svartpeppar

Gör såhär: Koka mathavren efter anvisningar på paketet. Låt svalna lite. Hacka paprikan och fräs lite snabbt i olja eller smör tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och en skvätt vinäger. Blanda med mathavre, strimlad salladslök och smulad fetaost. Pressa över citronen, ringla över olivolja, salta och peppra.  

 

hathavre Tabbouleh

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More