Tävling! Vinn signerat ex av Matrevolutionen

av Cecilia Folkesson

Ny tävling! 
Denna gång ligger ett signerat ex av kostdoktorn Andreas Eenfeldts bok “Matrevolutionen” i potten.

Tävlingsregler:
Skriv din bästa LCHF-råvara i kommentarsfältet. (Klicka på inläggets rubrik och skrolla ner för att komma till “leave a replay”) Vinnare utses söndagen 16:e juni.

Alla bidrag kommer sammanställas till en grym LCHF-inköpslista!

Lycka till!

Du kanske även gillar detta

64 kommentarer

Jessica 13 juni, 2013 - 12:17

Kokosfett

Svara
Oliver Engström 13 juni, 2013 - 12:32

ÄGG! 🙂 lite för enkelt kanske?…

Svara
Eveline Johansson 13 juni, 2013 - 12:38

Eftersom ägg och kokosfett redan är nämnt, så säger jag kyckling!

Svara
Sabina 13 juni, 2013 - 12:41

Ja, den ultimata råvaran är ekologiska ägg, kan göras i hundratals former, kryddningar och varianter. Det är som ett kinderägg, man får 3 i 1, bra näring, lätt att ta med och gott! 😀

Svara
Ingridspaleo 13 juni, 2013 - 12:45

Avocado!

Svara
catti Hallberg 13 juni, 2013 - 12:45

ÅGG! utan tvekan 🙂 Går att variera i det oändliga, gott, mättande och nyttigt, just LOVE it!

Svara
Jennie 13 juni, 2013 - 12:48

Fet och ekologisk kokosmjölk.

Svara
Therese 13 juni, 2013 - 12:53

Avocado! Den går verkligen att variera i oändlighet! Den är utmärkt som tillbehör i sallad, som den är ihop med lite keso, i smoothies, hemmagjord glass, guacamole… Den är dessutom väldigt god att lägga på grillen 😉 LCHF skulle bli såå tråkigt utan avocado, bästa grönsaken ever!!

Svara
Emma Karlander 13 juni, 2013 - 12:54

Måste säga ÄGG…. fullt av protein & nästan inga kolhydrater alls. ÄGG finns alltid i min kyl.

Svara
Martina 13 juni, 2013 - 12:59

Jag älskar lax så jag säger det såklart 😉

Svara
Tove Erikssen 13 juni, 2013 - 13:02

Egg!

Svara
Noomi 13 juni, 2013 - 13:03

ÄGG

Svara
Ellinor 13 juni, 2013 - 13:06

Även om jag själv inte äter strikt LCHF återfinns många av dess basprodukter även i mitt skafferi. Då jag ser att många saker redan är nämnt (kokosfett, ägg och avocado) kompletterar jag därför med kokosmjöl. Kokosmjöl använder jag till så mycket i både matlagnings- och bakväg. Hade helt klart inte klarat mig utan denna basvara.

Svara
yvonne 13 juni, 2013 - 13:13

Räkor! (för att ägg, lax, avocado och kokosolja redan är nämnda)

Svara
Johanna 13 juni, 2013 - 13:35

Tonfisk på burk!!! ( blandar det till en röra tillsammans med hemmagjord majonäs, rödlök, dijonsenap och kryddor, mums!) =)

Svara
Maria 13 juni, 2013 - 13:39

Trots att många redan har sagt det så måste jag säga ägg. Går att variera på många sätt och går att äta när som på dagen.

Svara
Bernard 13 juni, 2013 - 13:48

Räknas ett leende som LCHF råvara ? 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 13 juni, 2013 - 13:56

Ja!!

Svara
Fröken Nilsson 13 juni, 2013 - 14:16

Ägg!!

Svara
Gabriella 13 juni, 2013 - 14:18

Ägg!

Svara
Elin - Träningstokig 13 juni, 2013 - 14:22

Kokosgrädde! 😀 underbart gott att ha till matlagning, som tillbehör till en maträtt eller bara att äta med sked <3

Svara
Sandra 13 juni, 2013 - 14:22

Spenat! Man kan använda det i så mycket: sallad, soppa, smoothie, omelett, mm. Ett plus är att det är gott & nyttigt också 🙂

Svara
Fredrik Andersson 13 juni, 2013 - 14:26

Som så många andra – ekologiska Ägg – en produkt i världsklass som jag själv nyttjar flitigt!

Svara
Lina 13 juni, 2013 - 14:27

Kokosolja (med smak) – utan tvekan! Jag har den i mitt äggkaffe varje morgon, jag steker med den varje lunch och middag, jag bakar med den, och jag tar en tesked för sig själv ibland om hungern slår in innan jag har möjlighet att laga mat. Perfekt!

Svara
Milla Barsk 13 juni, 2013 - 14:37

Min bästa LCHF-råvara: Ägg utan tvekan!

Svara
madde 13 juni, 2013 - 14:44

ägg, alla gånger !!!!

Svara
Ida Andersson 13 juni, 2013 - 14:44

Vitkål har varit obligatorisk i mitt kylskåp sedan jag började med min LCHF-livsstil!:-)

Svara
Michelle Blocher 13 juni, 2013 - 14:47

Oj svårt att bara välja en använder många, men som nr1 måste jag säga Ägg!

men tycker även kokosmjölk är en underbar grejer som kan ersätta många “onyttiga” saker. Även en annan stor favorit som jag antar räknas som råvara och som jag äter mycket av är Karré

Svara
Carina 13 juni, 2013 - 14:54

En klar favorit är fiberhusk. 🙂 Med detta kan man göra mycket gott.

Svara
Nadja Eleonora 13 juni, 2013 - 14:56

Kött! Köttfärs och högrev finns i stora lass i våran frys!

….och bacon….

(Men det kan räknas som flera förslag i och för sig?)

Svara
Magdalena 13 juni, 2013 - 14:57

Vaniljpulver! Vet inte om det är riktigt en LCHF råvara men jag hade aldrig använt det tidigare.
Att ha det i lite grädde har räddat mig undan många sötsugna stunder där jag stått på gränsen till fusk!

Svara
Tony 13 juni, 2013 - 14:59

Ägg är ju det ultimata livsmedlet, men jag säger nog stekt kravmärkt fläsk i ugn. fungerar både som tillbehör till biffen, huvudrätt och snacks. helt fantastiskt.

Svara
Linnea 13 juni, 2013 - 15:21

Ett jämnt humör! Och vitkål.

Svara
Ida 13 juni, 2013 - 15:24

Utan tvekan kokos! Kokosmjölet bakar jag bröd, pajdeg och godsaker på. Jag gör också gröt, våfflor, pannkakor mm av mjölet. Riven kokos strör jag över yoghurten och gröten jag äter som den är när jag är sugen på något gott, har till efterrätter och bakning. Kokosmjölk använder jag i all form av matlagning, bakning, diverse frukostvarianter och framför allt i min skitgoda pannacotta. Kokosflingor använder jag i müsli eller äter som de är. Sist men inte minst kokosnöten, perfekt som mellanmål eller snacks.
/Ida

Svara
Ida 13 juni, 2013 - 21:48

Hur kunde jag glömma kokosoljan…

Svara
Magnus 13 juni, 2013 - 15:27

blomkål och broccoli, ersätter potatis/pasta/ris
blanchera dem och har superfina och supergoda tillbehör till vilken maträtt som helst.

Svara
Samantha 13 juni, 2013 - 15:36

För att variera så är kokosnötmjölet ett måste för mig, gröt, bröd, pizzabotten, pajskal, bakverk och så mättande. Använder det varje dag i min kost.

Svara
Susan 13 juni, 2013 - 15:39

Ekologiska Ägg !!

Svara
Sabine 13 juni, 2013 - 16:15

Oh godness 🙂 efter att ha läst alla inlägg så kan jag hoppar över mellanmålen …MÄTT 😉
Säger CHILIEXPLOSION 🙂

Svara
Kristina 13 juni, 2013 - 17:04

Lax, såååååååå gott och nyttigt, lättlagat, mättande, många variationsmöjligheter och passar super till de flesta lchftillbehör! 🙂

Svara
Emma 13 juni, 2013 - 17:12

Tonfisk eller makrill på burk! Bara att öppna och äta direkt, ingen förberedelse alls vilket kan vara så himla skönt när man känner sig lat. Dessutom mycket protein och fett vilket man blir så mätt av. Själv kan jag tycka att lukten från makrill ibland kan vara jobbig men då kan man bara ta tonfisk :’))

Svara
Åsa 13 juni, 2013 - 19:09

Port Salut osten! Min favorit! Den är vacker i färgen och oerhört god. Fantastisk smält som naturlig!

Svara
Annika 13 juni, 2013 - 19:21

Svårt, det finns så mycket fantastisk mat som passar in i en lchf-livsstil. Ägg, avokado, smör.. Måste nog ändå säga VITKÅL. Näringsrikt, billigt och lätt att variera. Dessutom så gott. Smörstekt, gräddkokt, wokad, färsk med olivoljedressing. Ett tillbehör som räddat mången lchf-måltid.

Svara
Ankin 13 juni, 2013 - 19:48

Jag håller med att ägg är nog nr 1.
Tycker också mycket om smetana. Äter sen till frukost med egen LCHF musli och som sås naturell eller med olika smaker:)

Svara
Lena 13 juni, 2013 - 20:08

Vitkål is da shit 😉

Svara
Elin 13 juni, 2013 - 20:16

Vitkål!
Dels för att stekt vitkål doftar helt underbart och dels för att det är enkelt att byta ut pasta, potatis och ris mot vitkål – stekt, stuvad eller kokt.

Svara
Petra 13 juni, 2013 - 20:19

Gräsuppfött nötkött!!!
Kan ätas till alla måltider, med alla olika tillbehör…….

Svara
Poul Gryciuk 13 juni, 2013 - 20:36

Kokosnöten, är det ultimata paketet av LCHF allt i ett. Det ger både fiber från sitt nött-“kött”. Vilket även är den råvara som kokosoljan utvinns ifrån. Kokosfettet ger en långvarig energi som har andra goda hälsoeffekter, MCT*, vilket finns naturligt i kokosolja. Sedan går det att baka otroligt mycket med kokosnöttmjöl. LCHF står ju för Low Carb High Fat. Det är fettet som är den stora huvudingrediensen.

Hör gärna Dr. Mary Newport fantastiska resa med sin mans alzheimers hälsovinster efter att börja äta mycket kokosolja varje dag.

Svara
Iza 13 juni, 2013 - 21:07

Pulled pork med chiliaioli! Så gott!

Svara
Evelina 13 juni, 2013 - 21:13

Utan att tveka säger jag ägg!!! Guds gåva haha ;D

Svara
Johan 13 juni, 2013 - 21:41

Potatis

Svara
Elja 13 juni, 2013 - 21:57

Utan tvekan: SMÖÖÖÖR!

Svara
emelie 13 juni, 2013 - 22:56

har nyligen upptäckt shirataki-nudlar! älskar det.

Svara
Farmor kaisi 13 juni, 2013 - 23:17

Kravmärkta, ekologiska ägg! Dyra men ändå billigare än ekologiskt kött. Testar att ha ägg o fisk som bas nu, med räkor.oliver, avokado, spenat ,ruccola o gul paprika. Äter ej kaseinprodukter sen februari, bara får-o getost. Kokosmjölk i matlagningen, Kimchi testas oxå… Mycket för att testa, kul!

Svara
Ingabell 14 juni, 2013 - 07:08

Ägg!

Svara
Nina 14 juni, 2013 - 08:56

Älskar KOKOSFLINGOR, så det är min bästa Lchf råvara.

Svara
Sara 14 juni, 2013 - 09:25

VITKÅL!

Svara
Stina Nilsson 14 juni, 2013 - 10:46

RIKTIGT SMÖR å inte margarin eller flytande grejer =)

Svara
Helene Dyrelöv 14 juni, 2013 - 17:29

Blomkål, bra ersättning!

Svara
Stina 15 juni, 2013 - 06:19

KOKOS!

Svara
Elin 15 juni, 2013 - 10:25

En nöjd och glad mage.
En klar och pigg hjärna.
En frisk och stark kropp!

Svara
Anna 16 juni, 2013 - 01:21

Blomkål! Om man bortser från pruttlukten (haha!) så tycker jag att det är ett så himla bra substitut! Bara att riva lite, så har man blomkålsris. Och vi får inte glömma blomkålsmos, smakar t.o.m godare än vanlig potatismos tycker jag! Mild i smaken och en lätt övergång/byte för de som precis börjat med lchf eftersom det påminner så mycket om vanligy potatismos eller ris tycker jag 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 16 juni, 2013 - 10:50

vissa ägg luktar lite ägg. Jag kör ekologiska, har fått för mig att de inte luktar.

Svara
Cecilia Folkesson 17 juni, 2013 - 08:00

Sorry, svarade på fel inlägg!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More