Tacobowl

Tacobowl

av Cecilia Folkesson

 

Tacobowl – ett supergott alternativ till fredags-tacosen!

Några fler än vi som äter tacos VARJE fredag? Jag brukar lyxa till det och göra en god tacobowl med lite extra tillbehör. Så här gör jag min:

 

 

Tacobowl

Du behöver:

  • Sallad
  • Svarta bönor med olivolja, vitlök & röd chili
  • Tomat med koriander, rödlök, lime & olivolja
  • Stekt majs
  • Färs (vego eller vanlig)
  • Picklad rödlök
  • Avokado
  • Srirachamayo
  • Creme Fraiche / eller veganskt alternativ
  • Lime
  • Jalapeños
  • Koriander

 

Tacobowl

 

Tacobowl – Gör så här:

  1. Stek färsen och smaksätt med tacokrydda eller hemmagjord variant. 
  2. Skölj och sila svarta bönor och blanda med olivolja, pressad vitlök, hackad röd chili, salt och svartpeppar. 
  3. Hacka tomater och blanda med finhackad rödlök, massa koriander, pressad lime och olivolja. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Sila majsen och rosta i torr panna med lite salt. 
  5. Pickla rödlök.
  6. Lägg sallad i botten och toppa med resten av ingredienserna. 

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More