Familjen är nere i skåne i helgen och hälsar på nya kusin Leah. I morse vaknade jag av att hela svärmors hus doftade bröd. Min glädje när det visade sig vara LCHF-bröd!
Här kommer recept:
Mixa 6 ägg och 1 burk keso
Blanda ihop:
2 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
6 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
8 msk fibrex
4 msk kokosolja
Blanda ihop allt och tryck ut på bakplåtspapper på en plåt. Grädda 10 minuter i 225 grader.
Drog på stort med ostmacka. Längesen och sjukt gott! Sid körde på rysk yoghurt och hallon. Tummen upp för svärmor!
17 kommentarer
Vad kul! det är mitt kesobröd! 🙂 http://56kilo.se/snabbt-kesobrod-lchf/
Kul det smakade!!
Och jag som trodde svärmor bara läste min blogg 😉
Supergott bröd!
Gott bröd! Jag glömde dock kokosoljan (kom på det när brödet var i ugnen). Men det blev mycket bra ändå. Vet inte om det blivit bättre med oljan i :).
Mums! det där lät gott och det såg väldigt fint ut!
Ha en bra kväll!
Det var det!
Detsamma 🙂
Ser gott ut! Vad kan man byta u mandelmjölet mot? Tål inte gluten. Tips?
Mandelmjöl är glutenfritt 🙂
Hej
Trodde att fiberhusk och fibrex har typ samma syfte 😀 Räcker det med enbart fiberhusk?
Kram
Fiberhusk gör att det bilnder (blir geleaktigt), fibrex binder vätska.
Lycka till 🙂
Hej kan man byta ut keson mot något mjölkfritt och isåfall hur stor mängd skall jag ha? Mvh Danielle
Hej Danielle!
I detta recept blir det inte så enkelt att byta ut. Men du hittar mjölkfri brödrecept här:
https://ceciliafolkesson.se/2020/09/18/glutenfritt-veganskt-frobrod-notfritt/
// Cecilia
Detta måste jag testa! En burk keso, är det 250g eller 500g? 🙂
Liten burk 🙂
Det där måste jag testa, tack!
Mumsigt! Tack för tipset, tipsar vidare…
kikkisandstrom.se
Liten eller stor burk keso?
Liten 🙂