Supergoda tillbehör paleo lchf

Supergoda tillbehör istället för pasta och ris

av Cecilia Folkesson

Jag får ofta frågan: Vad kan man äta som tillbehör istället för pasta och ris?

Det brukar vara tillbehören och frukost många har problem med när det kommer till att lägga om kosten. Med det menar jag dra ner på kolhydrater, gluten, mjölkprodukter och gluten. (Tips på frukostar hittar du längst ner i inlägget.)

 

5 tips på supergoda tillbehör istället för pasta och ris

Här hittar du 5 tips på olika tillbehör. Om du äter LCHF eller låhkolhydratskost, skippa sötpotatismoset!

 

broccolimos tillbehör paleo LCHFBroccolimos

1 bukett broccoli
Storbladig persilja
Olivolja
Salt & Sverpeppar

– Koka broccolin ca 5 minuter.
– Hacka persiljan
– Stavmixa broccilin tillsammans med en skvätt olja.
– Mixa i persiljan mor slutet och smaksätt med salt och peppar.

 

ugnsbakad vitkålUgnsbakad vitkål

1 litet vitkålshuvud / spetskål
Olivolja eller smör
Salt & Svartpeppar

– Sätt ugnen på 200 grader
– Dela vitkålen i mindre klyftor
– Ringla över olivolja eller klicka på smör
– Salta och peppra och baka i ugnen ca 15 minuter (beroende på storlek)

 

sötpotatismosSötpotatismos

Sötpotatis
Färsk koriander
Chiliflakes
Citron eller lime
Salt & Peppar

– Skala och koka sötpotatisen tills den är mjuk
– Hacka koriander
– Stavmixa sötpotatisen, i med hackad koriander mot slutet
– Smaka av med citron/limejuice och kryddor

 

blomkålsrisBlomkålsris

1 litet blomkålshuvud
1 msk buljong [annonslänk]

– Riv blomkålen grovt
– Koka upp vatten med buljong och vänd i blomkålen (1 minut räcker)
– Sila av allt vatten

 

zucchinipasta zoodles Zucchinipasta / Zoodles

– Kör zucchinin i en grönsakssvarv eller skiva tunt med mandolin eller potatisskalare.
– Ät som den är eller koka i 1 minut och sila.

 

Tips på bra, glutenfri frukost

I min receptbank hitar du massa tips på glutenfri frukost och även i katergorien mellanmål. Jag har även samlade fukostar för hela veckan här:
7 nyttiga glutenfria frukostar för hela veckan, Del 1
7 nyttiga glutenfria frukostar för hela veckan, Del 2

 

Följ mig här:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Emelie JS 25 februari, 2018 - 06:32

Bra tips! Det finns ju en maassaaa alternativ, det gäller bara att vara uppfinningsrik och se möjligheterna <3 Själv älskar jag sötpotatis i ugn eller bara rostade grönsaker. Ska absolut prova att rosta vitkål i ugnen nästa gång, tack för tipset!

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2018 - 14:00

Hej Emelie,
kul att du gillar!! Absolut, det finns massa saker man kan göra. Sötpotatis är en av mina absoluta favoriter också! Hoppas du gillar vitkålen, den är supergod 🙂

// Cecilia

Svara
Annelie 5 juli, 2018 - 20:06

Gillar alla tipsen men har ibland problem med att få i mig tillräckligt mycket kalorier. Jag tränar mycket och när man ska byta ut de klassiska tillbehören så blir det ofta mycket mindre kalorier också. Som zoodels till exempel. Supergott men innehåller inte så mycket. Har du något bra tips?

Svara
Cecilia Folkesson 6 juli, 2018 - 02:38

Hej Annelie,
Jag hade adderat avokado, oliver, nötter och kokosolja tex. Då ökar man på kaloriintaget 🙂

// Cecilia

Svara
Veronica 11 juli, 2018 - 10:56

Min nya favoritsida! Så många bra recept och mycket inspiration!!
Jag har försökt mig på Zoodles några ggr (med någon billigare och enklare typ av grönsakssvarv), men får inte till det.
Har du något tips på en prisvärd och bra grönsakssvarv?

Svara
Cecilia Folkesson 12 juli, 2018 - 14:55

Men åh! Kul att höra <3
Jag har en spiralizer från Kitchentime, finns här:

https://ceciliafolkesson.se/2018/04/02/mina-samsta-och-basta-kop-till-koket/

Jag tycker den funkar bra, jag valde den pga tar liten plats. Annars finns det större som man vevar. De är väldigt bra!

Lycka till!
Kram

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More