glutenfri västerbottenpaj

Supergod glutenfri paj med västerbottenost

av Cecilia Folkesson

Sitter du och funderar över vad du ska bjuda på ikväll? Eller äta ensam framför brasan? Här kommer en favorit i reppris: Glutenfri västerbottepaj med massa ost!

 

Glutenfri Västerbottenpaj (LCHF)

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

 

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt+peppar
300 g riven västerbottenost

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg.
  3. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.
  4.  Höj ugnen till 225 grader. 
  5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet.
  6. Grädda 20-25 min

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More