Sitter du och funderar över vad du ska bjuda på ikväll? Eller äta ensam framför brasan? Här kommer en favorit i reppris: Glutenfri västerbottepaj med massa ost!
Glutenfri Västerbottenpaj (LCHF)
Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg
Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt+peppar
300 g riven västerbottenost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa mandelmjöl och sesamfrön. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg.
- Låt degen vila i kylskåp ca 30 min. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.
- Höj ugnen till 225 grader.
- Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet.
- Grädda 20-25 min