Veckans gröna: Sötpotatissoppa med kokos och gurkmeja. Denna soppa är perfekt att göra en stor sats av och ha som lunch-matlådor under veckan. Vegetarisk och mejerifritt!
Sötpotatissoppa med kokos och gurkmeja
(3-4 port)
2 sötpotatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2 röd chili
6 dl grönsaksbuljong
400 ml kokosmjölk/kokosgrädde [annonslänk]
1 msk färskpressad limejuice
Olja eller smör att steka i
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Hacka löken och vitlöken och riv ingefäran.
- Skala sötpotatisen och skär i tärningar.
- Fräs löken och sötpotatisen i oljan/smöret. Tillsätt gurkmeja och chili och fräs en någon minut till.
- Slå på vatten och buljong och låt puttra ca 10 minuter.
- Häll i kokosmjölken/grädden och låt koka ytterligare5-10 minuter.
- Stavmixa soppan slät. Känns den för tjock, späd med vatten.
- Smaka av med pressad lime, salt och peppar
Fler vegetariska favoriter hittar du här