Sötpotatisskivor med avokado och tomat – som lunch eller tillbehör.
Denna kombination av sött och salt är verkligen magisk! Och man kan självklart byta ut dina sötpotatisskivor mot ditt favoritbröd om du vill.
Sötpotatisskivor – detta behöver du:
- Sötpotatis
- Småtomater (baka gärna i ugnen)
- Avokado
- Olivolja
- Citron
- Basilika
- Salt & svartpeppar
- Fetaost eller likande
- Rostade pinjenötter
Gör såhär:
- Sätt ungen på 175 grader.
- Skiva sötpotatisen i ca 1,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt, ugnsbaka i ca 20 min med lite olja, salt och peppar.
- Mixa eller blanda ihop avokado, hackad basilika, citronsaft, olivolja, salt och peppar.
- Toppa sötpotatisen med avokadoröra, tomat, fetaost, basilika och rostade pinjenötter + salt och peppar.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
[…] – Taco style Spenatvåfflor Sötpotatis & Halloumibiffar Sötpotatis Hassalbacksstyle Sötpotatisskivor med topping Tacobowl Tomatgryta med linser Ugnsbakad fylld sötpotatis […]