glutenfria sötpotatisplättar

Sötpotatisplättar: Fluffiga plättar på ägg, sötpotatis, morot och kokos

av Cecilia Folkesson

Vissa tycker säkert jag är en riktigt kass mamma med tanke på detta. När barnen frågar efter “dom där goda, tjocka plättarna med massa socker i” till middag, vad gör man?

Jo, man avslöjar såklart inte att de innehåller morötter, sötpotatis, ägg och kokos. Och absolut inte alls något socker. Här kommer recept på barnens “tjocka sockerplättar”:

 

Sötpotatisplättar

(2-3 portioner)
6 ägg
1 sötpotatis
1 morot
2 msk kokosmjöl [annonslänk] 
1 tsk bakpulver
1 msk kokosolja [annonslänk]
1 tsk kanel
1 nypa salt
Kokosolja eller smör att steka i

Gör såhär:
1. Skala och tärna sötpotatis och morot. Skär moroten ungefär hälften så stora bitar som sötpotatisen så blir de klara samtidigt.
2. Koka tills mjuka, ca 10-15 minuter. Sila grönsakerna och skölj i kallt vatten.
3. Kör alla ingredienser i blender eller med stavmixer.
4. Stek på låg värme.

 

Tips! Läs mer om kokosoljans fördelar här

 

Följ här:

Gillar du sidan? Följ mig gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Anna F 9 februari, 2016 - 08:01

Vad brukar du servera till? Hemmagjord sylt, bär, smoothie? Min lilla gillar allt som är lite syrligt så hon äter gärna bär till men den stora vill helst ha agavesirap.. Förstår honom för det är supergott på bananplättar men kanske inte det nyttigaste. Tack för nytt tips på nyttiga plättar/pannkisar.

Svara
Karin 9 februari, 2016 - 08:45

Hej!

Vad är din åsikt om kokossocker, agavesirap, rårörssocker etc?

Svara
Caroline Flindt 10 februari, 2016 - 20:50

Dom får vi prova här hemma:-) Tack för tipset, Kram Caroline i Köpenhamn

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More