Har du testa att göra sötpotatischips? Det funkar både som tillbehör till middagen och som snacks. Tänk på att gärna välja ekologisk sötpotatis då potatis är väldigt besprutad.
Sötpotatischips
Sötpotatis
Olivolja
Salt
Peppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 125° C.
2. Skölj sötpotatisen och skär i tunna skivor. Blanda i en skål med olja.
3. Lägg ut sötpotatisen på bakplåtspapper och grädda i ugnen i ca 30-45 minuter beroende på tjocklek. Håll koll så de inte bränns.
4. Vill du ha dem extra krispiga: lägg chipsen på galler och ha luckan lite öppen och låt dem ligga i eftervärmen en stund.
Getostcrème
Getost
Creme Fraiche
1 vitlöksklyfta
1 skvätt olivolja
Färsk rosmarin
Salt
Peppar
Gör såhär:
1. Mosa getosten och blanda ihop med en klick creme fraiche och lite olivolja.
2. Hacka rosmarin, pressa vitlök och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
4 kommentarer
En liten fråga, ska det vara timjan eller rosmarin? Ser ut som rosmarin på bilden 🙂 Tack för all inspiration och fantastiska recept 🙂
Hej Anna,
Du ar helt rätt, timjan funkar lika bra, men det var faktiskt rosmarin i detta recept. Har fixat 🙂
Tack <3
Hälsningar Cecilia
Vilken créme fraiche använder du? Finns det någon som är både mjölk och glutenfri? Vad jag kan läsa mig till ligger Oatlys IMat över gränsvärdet.
Mvh Hannah
[…] Se recept här […]