Sötpotatis & halloumibiffar – Veckans gröna recept!
Varje måndag hittar du ett nytt grönt recept här, och denna vecka bjuder jag på supergoda Sötpotatis & halloumibiffar. Eller plättar om man vill göra dem lite tunnare och frasigare. Dessa passar bra med en grön sallad, avokado och tomater.
Sötpotatis & halloumibiffar – Detta kan du byta ut
I detta recept kan du byta ut och justera flera olika ingredienser. Använd gärna det du redan har hemma istället för att handla hem extra ingredienser.
Sötpotatis
Du kan byta ut sötpotatisen mot färska rödbetor.
Ägg
Jag gjorde dessa med ägg – men du kan testa att blanda ihop 2 msk chiafrön med 3 msk vatten. Låt svälla innan du blandar ihop det med resten.
Kryddning
Gillar du inte koriander kan du skippa det eller använda en annan ört du tycker bättre om. Vill du ha en mildare smak man du utesluta den röda chilin.
Sötpotatis & halloumibiffar
- 3 dl grovt riven halloumi
- 3 dl grovt riven sötpotatis
- 1 ägg
- 1/2 röd chili
- Saften från 1/2 citron
- 1 näve koriander
- 1 klyfta vitlök
- Salt & svartpeppar
- Olja att steka i
Gör så här:
- Riv halloumi och sötpotatis på den grova sidan av rivjärnet.
- Blanda ihop i en skål med ett ägg, pressad vitlök, hackad chili, hackad koriander och citronsaft.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Stek i olja eller smör på medelvärme tills ägget stelnar och biffarna fått fin färg.
- Låt ligga i pannan på eftervärme en stund så blir de fastare.
Servera med till exempel en sallad, avokado och tomat och toppa gärna med en klick creme fraiche eller ett växtbaserat alternativ.
Veckans gröna – fler recept
Här hittar du fler recept ur temat “Veckans Gröna”. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Mer tips, inspiration och recept!
Här kan du följa mig för fler recept, inspiration och tips:
Instagram: @ceciliafolkesson
Facebook: /ceciliafolkesson
Och här kan du prenumerera på mitt nyhetsbrev
1 Kommentar
Hur många portioner är detta recept?