chokladdoppad kiwiglass

Snabb och nyttig Kiwiglass

av Cecilia Folkesson

Veckans dessert: Snabb och nyttig Kiwiglass!

Denna fredagen är fredagsdesserten extra enkel att göra! Kiwiglassen innehåller endast två ingredienser och behöver inga speciella redskap och barnen kan vara med att göra dem. Dessa små nyttiga glassar brukar uppskattas av både barn och vuxna.

 

Snabb och nyttig Kiwiglass

Kiwi
Mörk choklad
Glasspinnar

 

chokladdoppad kiwiglass

Gör så här: Smält chokladen i vattenbad. Skala kiwin och skär i ca 1-1,5 cm tjocka skivor. Stick i glasspinnarna och doppa skivorna i chokladen. Lägg in kiwiglassarna i frysen på bakplåtspapper eller en skärbräda. Låt dem frysa några timmar innan servering.

 

chokladdoppad kiwiglass

Rik på C-vitamin

Kiwifrukten innehåller mer C-vitamin än apelsiner. Välj gärna ekologisk kiwi!

 

→ Fler nyttiga desserter hittar du här.

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Ekofilosophie 3 mars, 2017 - 11:43

Å va smart! 🙂 Trevlig helg!

Svara
Louise 3 mars, 2017 - 17:07

Men åh, så gott! Och så enkelt. De här ska jag prova i helgen!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More