Rostad blomkål är ett supergott tillbehör som kan göras med massa olika smaksättningar.
Denna blomkål är supersnabb och enkel att göra och blir ett gott tillbehör eller i en bowl. Jag smaksatte denna blomkål med gurkmeja men man kan smaksätta den med massa olika kryddor och örter.
Rostad blomkål med gurkmeja
- Blomkål
- Gurkmeja
- Olja
- Salt & nymald svartpeppar
- Pumpakärnor
- Solroskärnor
- Färsk persilja
- Flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela blomkålen i små buketter och lägg på en plåt.
- Ringla/klicka över olja och krydda med gurkmeja, salt och svartpeppar.
- Ugnsrosta tills blomkålen fått fin färg – ca 15-20 minuter.
- Toppa med hackad persilja, pumpakärnor, solroskärnor och flingsalt.
Fler recept med blomkål
Här hittar du fler recept med blomkål – allt från en god mustig vegansk gryta till tabbouleh på blomkål.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recept.
Fler recept – Här finns alla mina recept
Följ mig gärna här
För fler tips, recept och inspiration – följ mig gärna här: