ugnsrostad blomkål

Rostad blomkål

av Cecilia Folkesson

Rostad blomkål är ett supergott tillbehör som kan göras med massa olika smaksättningar.

 

Denna blomkål är supersnabb och enkel att göra och blir ett gott tillbehör eller i en bowl. Jag smaksatte denna blomkål med gurkmeja men man kan smaksätta den med massa olika kryddor och örter.

 

ugnsrostad blomkål

 

Rostad blomkål med gurkmeja

  • Blomkål
  • Gurkmeja
  • Olja
  • Salt & nymald svartpeppar
  • Pumpakärnor
  • Solroskärnor
  • Färsk persilja
  • Flingsalt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela blomkålen i små buketter och lägg på en plåt.
  3. Ringla/klicka över olja och krydda med gurkmeja, salt och svartpeppar.
  4. Ugnsrosta tills blomkålen fått fin färg – ca 15-20 minuter.
  5. Toppa med hackad persilja, pumpakärnor, solroskärnor och flingsalt.

 

ugnsrostad blomkål

 

 

Fler recept med blomkål

Här hittar du fler recept med blomkål – allt från en god mustig vegansk gryta till tabbouleh på blomkål.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recept.

 

Fler recept Här finns alla mina recept

 


Följ mig gärna här

För fler tips, recept och inspiration – följ mig gärna här:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More