rawbollar med hallon

Rawbollar med hallon

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Rawbollar med hallon – ett snabbt mellanmål eller som fika till barnen!

Jag älskar att göra rawbollar och barnen brukar tycka det är väldigt kul att vara med. En fördel med dessa är att man kan anpassa innehållet efter vad man har hemma och de är snabba och superenkla att göra!

 

 

Rawbollar med hallon – så kan du anpassa dem

 

Smak
Du kan använda andra typer av bär- och fruktpulver. Det finns massa olika allt välja mellan. Lakritspulver är också en väldigt god smaksättning som också passar utmärkt tillsammans med hallon.

 

Nötfritt
Detta recept innehåller lika delar cashewnötter, sötmandlar och kokosflingor. Du kan enkelt göra dem nötfria genom att byta ut nötterna mot naturella solroskärnor, till exempel 2 dl kokos och 1 dl solroskärnor.

 

 

rawbollar med hallon

 

Rawbollar med hallon

(ca 8-10 rawbollar)

+  1 näve frystorkade hallon att rulla bollarna i.

 

 

rawbollar med hallon

 

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna.
  2. Mixa alla ingredienser i matberedare. (Blötlägg nötterna innan om du vill)
  3. Mixa tills de är enkla att rulla, ju mindre nötbitar desto enklare blir de att rulla.
  4. Lägg en näve frystorkade hallon på en skärbräda och mosa till pulver med hjälp av botten på en skål till exempel.
  5. Rulla bollar och rulla i hallonpulvret.

 

Läs mer: Blötläggning av nötter

 

 

rawbollar med hallon

Förvara dem i kylskåp. (Om det blir mot förmodan skulle bli några över.)

 

 

Fler recept på rawbollar

Här hittar du fler recept på rawbollar. Några är helt nötfria. Klicka på bilderna så kommer du direkt till receptet.

 

 


Följ mig här

Följ mig gärna för mer tips och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Hanna 23 september, 2020 - 20:30

Cecilia kan inte du SNÄLLA skriva ett inlägg här på bloggen om hur din kost förändrats genom åren, och kanske framför allt din syn på kosten? Jag har gjort ungefär samma resa som du. Brukade äta LCHF men inkluderar nu allt mer kolhydrater, och har börjat experimentera med spannmål som råris och quinoa. Känner mig piggare men har också gått upp lite i vikt eftersom kroppen är van vid low carb.

Hur har din syn på spannmål förändrats och varför blev det så?

Svara
Cecilia Folkesson 1 oktober, 2020 - 09:28

Hej Hanna!
Det ska jag absolut göra 🙂

Håll utkik under nästa vecka,

// Cecilia

Svara
Rabato 4 november, 2020 - 15:36

Hallå! Det ser väldigt aptitligt ut, när jag tittade på receptet såg min dotter det gott och ber om matlagning, jag ska laga mat på helgen.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More