Denna nyttiga raw cheesecake borde kanske inte kallas “cheesecake” då den varken innehåller mjölkprodukter eller mjöl, men den påminner väldigt mycket om en. Botten är gjord på nötter och är naturligt sötad med dadlar och fyllningen är gjord på cashewnötter, kokosgrädde och citron.
En nyttigare cheesecake!
Raw cheesecake med hallon
(16 cm springform)
ca 8 färska dadlar
2 dl sötmandlar
1 msk kokosolja
1 nypa salt
Gör så här:
– Kärna ur dadlarna och mixa i marberedare resten av ingredienserna.
– Tryck ut i botten av formen och ställ in i kylen.
Fyllning
2 dl naturella cashewnötter (blötlägg i vatten några timmar)
1 dl hallon
0,5 dl kokosgrädde (den tjockare/extra creamy i tetra)
Saften från 1/2 citron
1 krm vaniljpulver eller vaniljextrakt [Annonslänk]
1-2 msk sötning, honung eller agavesirap tex.
Gör så här:
– Skölj av de blötlagda cashewnötterna och kör i matberedare eller blender tillsammans med resten av ingredienserna.
– Mixa tills fyllningen är krämig och slät. (tar ett tag, men ju slätare, desto godare)
– Häll fyllningen i formen och ställ in att stelna i frysen någon timma. Låt den stå ute ett tag innan servering.
Jag körde ca 1/3 av hallonen i matberedaren och rörde i resten av hallonen sist.
Fler recept på raw cheesecake:
Raw blåbärscheesecake
Raw mango/passionscheesecake
Följ mig gärna här:
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram
12 kommentarer
Det ser fantastiskt ut! Tror du att man kan ha en moka/kaffe för att balansera ut sötman?
Absolut! Testa att skippa hallon och mixa i kakao och kaffe 🙂
// Cecilia
Använder du frysta eller färska hallon?
Frysta tinade 🙂
Hej! Jag bor i Italien och här går det inte att få tag i färska dadlar. Kan man byta ut mot torkade, blötlagda dadlar?
Hej! Blötlagda går säkert precis lika bra! De måste vara lite kladdiga för att botten ska bindas 🙂
Hälsningar Cecilia
Kan man använda mandlar istället för cashewnötter?
Min man tål mandlar, med inte alla andra nötter.
I toppingen måste det vara cashewnötter tyvärr..
Hej ser supergott ut men där jag bor får jag inte tag i kokosgrädde. Vad kan jag använda i stället?
Hej Nina,
Du kan ta det översta vita, tjocka lagret på kokosmjölken. (Ställ i kylen över natten så stelnar det)
Hälsningar Cecilia
[…] Raw cheesecake med hallon Raw / Vegansk / Glutenfri […]
[…] Denna raw cheesecake mixar du ihop och låter stå i frysen tills det är dags för servering. Du kan byta ut hallonen mot till exempel mangoblåbär eller jordgubbar. […]