rå blabarscheesecake

Rå blåbärscheesecake

av Cecilia Folkesson

Här kommer en supergod, nyttig och fantastiskt vacker rå blåbärscheesecake. Helt utan spannmål, mejerier och raffinerat socker. Agavesirapen kan bytas ut mot annan sötning. Och den kan varieras i oändlighet!

Rå blåbärscheesecake

(ca 12 portioner)

Botten
4 dl mandlar
15 blötlagda dadlar
1 dl kokosflingor
Rivet skal av 1 ekologisk citron
Saften ur 1/2 citron
1 nypa salt

Fyllning
4 dl naturella cashewnötter
0,5 dl kokosolja [Annonslänk]
1 dl blåbär
0,5 dl agavesirap [Annonslänk]
1 nypa vaniljpulver
Saften ur 1/2 citron

 

Rå blåbärscheesecake

Gör så här:
1. Blötlägg de urkärnade dadlarna och cashewnötterna var för sig några timmar.
2. Kör alla ingredienser för botten i matberedare. Man får peta ner fyllningen från kanterna men jämna mellanrum då mixen blir rätt kladdig.
3. Tryck ut i en pajform med löstagbara kanter eller forma en fyrkant på bakplåtspapper och ställ in i kylen.
4. Kör ingredienserna för fyllningen i matberedare.
5. Bred på fyllningen på bottnen. Toppa med färska blåbär. Förvara i kylskåp. 

Tips! Tänk på att välja ekologisk citron, speciellt när man använder skalet.

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

KikkiSandström 5 februari, 2016 - 20:50

Verkar helt oslagbart gott! Men sirap… går inte riktigt ihop med min lchf-kost… Kanske när det blir riktig fest!

Svara
Cecilia Folkesson 6 februari, 2016 - 20:46

Hej Kikki,
inte ett LCHF-recept. Är taggat med Paleo, raw och glutenfritt 🙂

// cecilia

Svara
Karolina Lilja 19 april, 2021 - 13:50

Hej!
Vilket fint recept!
Jag undrar om det är möjligt att baka denna kaka utan citron? Eller bör man i så fall ersätta den med något annat?

Svara
Anna 28 juli, 2016 - 17:06

Hej Cecilia!
När du skriver annan sötning än agavesirap, vad kan du tipsa om då? jag kan varken äta honung eller agave nämligen och den här verkar ju sååå god 🙂
Tack för en jättebra blogg, är ett stort fan!
mvh Anna

Svara
Cecilia Folkesson 30 juli, 2016 - 23:03

Hej Anna!
Man kan söta med vad man vill eller skippa sötningen helt. Kokossocker är ett annat exempel. Bättre än vitt raffinerat socker 🙂
Kul att du gillar, uppskattas mycket 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Anna 9 augusti, 2016 - 21:21

Hej igen!
Tack snälla för ditt svar 🙂 om man inte kan använda kokossocker heller, vad har du mer för tips? Tänkte göra denna i helgen och bjuda på men bakar sällan så min fantasi står still Blir den fortfarande god om man skippar sötningen helt? Vad kan man annars ta i tro? Sorry, massa frågor! Haha.
Tack, hälsn Anna

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More