quinoagröt glutenfri gröt

Quinoagröt med jordgubbar och mynta

av Cecilia Folkesson

Quinoagröt – en god glutenfri frukost som passar perfekt i sommar!

Quinoa är naturligt glutenfritt och passar bra både som tillbehör, i sallader och som i denna gröt med kokosgrädde.

Quinoa finns i tre olika färger: vit, röd och svart. Man kan använda vilket sort man vill till detta recept.

 

Quinoagröt med kokosmjölk

(2 små skålar)

1 dl guinoa (jag använde vit quinoa)
ca 2,5 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1 nypa vaniljpulver
Ev lite sötning (t.ex. björksocker, yaconsirap eller honung) Adlinks

Topping:
Jordgubbar
Färsk mynta
Kokoschips

– Skölj quinoan och låt puttra på svag värme med kokosmjölk/grädde och vaniljpulver.
– Koka under lock i ca 20 minuter och rör om några gånger under tiden.
– Späd på med mer kokosmjölk eller vatten om det behövs.
– Vill man ha gröten lite sötare, smaka av med lite sötning mot slutet.
– Toppa med mosade jordgubbar, färsk mynta och kokoschips.

 

Servera i kokosnötsskålar

Kokosnötsskålarna hittar du i  min webshop

 

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Petra 1 juni, 2019 - 09:02

Hur lång koktid?

Svara
Cecilia Folkesson 1 juni, 2019 - 10:50

Sorry! missade det. Det är tillagt nu 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More