Quinoagröt – en god glutenfri frukost som passar perfekt i sommar!
Quinoa är naturligt glutenfritt och passar bra både som tillbehör, i sallader och som i denna gröt med kokosgrädde.
Quinoa finns i tre olika färger: vit, röd och svart. Man kan använda vilket sort man vill till detta recept.
Quinoagröt med kokosmjölk
(2 små skålar)
1 dl guinoa (jag använde vit quinoa)
ca 2,5 dl kokosmjölk eller kokosgrädde
1 nypa vaniljpulver
Ev lite sötning (t.ex. björksocker, yaconsirap eller honung) Adlinks
Topping:
Jordgubbar
Färsk mynta
Kokoschips
– Skölj quinoan och låt puttra på svag värme med kokosmjölk/grädde och vaniljpulver.
– Koka under lock i ca 20 minuter och rör om några gånger under tiden.
– Späd på med mer kokosmjölk eller vatten om det behövs.
– Vill man ha gröten lite sötare, smaka av med lite sötning mot slutet.
– Toppa med mosade jordgubbar, färsk mynta och kokoschips.
Servera i kokosnötsskålar
Kokosnötsskålarna hittar du i min webshop
3 kommentarer
Hur lång koktid?
Sorry! missade det. Det är tillagt nu 🙂