– Innehåller annonslänkar –
Har du testat att göra quinoagröt? Ett spännande och naturligt glutenfritt alternativ!
Quinoa är ett frö som är naturligt glutenfritt. Det finns i tre olika sorter; vit, räd och svart. Man kan använda vilket som helts i detta recept – jag valde vit quinoa.
Quinoan är näringsrikt och innehåller massor av mineraler och vitaminer. Det är även rikt på protein då det innehåller samtliga nio essentiella aminosyror och räknas som en fullvärdig proteinkälla.
Quinoa finns i de flesta välsorterade matbutiker, men det finns även att beställa här.
Quinoagröt med apelsin och granatäpple
(ca 2 portioner)
1 dl quinoa
1 dl kokogrädde/kokosmjölk
1,5 dl vatten
2 bitar kakaosmör (kan uteslutas)
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
Topping
Apelsin
Granatäpple
Kokoschips
Gör så här:
- Skölj quinoan.
- Häll quinoan i en liten kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.
- Låt puttra i ca 15-20 minuter. (Kolla koktiden på din förpackning.)
- Späd med lite mer vätska om gröten känns för tjock.
- Servera din quinoagröt i skålar och toppa med apelsin, granatäpplekärnor och kokoschips.
- Häll över lite kokosgrädde/mjölk eller annan nötmjölk.
Quinoa passar inte bara bra som ett alternativ till gröt – utan är även ett superbra tillbehör istället för till exempel pasta eller ris. Eller så blandar du i quinoan i en sallad för att göra den matigare.
Fler recept med quinoa hittar du här
Följ här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!