Proteinrika havrefrallor

Proteinrika havrefrallor

av Cecilia Folkesson

 

Proteinrika havrefrallor – servera rykande färska!

Nybakat bröd till frukost kan ju vara något av det godaste. Dessa havrefrallor slänger du ihop på några minuter och de behöver bara vara i ugnen i ca 15 minuter!

För att göra havrefrallorna extra proteinrika använder jag Helhetshälsas Havreprotein i detta recept. Gjort på svenskodlad havre och innehåller 53% protein samt alla essentiella aminosyror.

 

Video: Se när jag bakar frallorna

 

Proteinrika havrefrallor

 

Proteinrika havrefrallor

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
  2. Vispa upp äggen och rör ihop med yoghurt.
  3. Rör i resten av ingredienserna och låt sen stå i ca 10 min.
  4. Klicka ut 6 st och toppa gärna med lite havregryn.
  5. Grädda i 15-20 minuter
  6. Servera nygräddade / rosta eller värm upp innan servering,

 

Tips! Du kan även använda Havreprotein i t.ex. smoothies och plättar eller för extra protein i vegobiffarna!

(Kan innehålla spår av gluten – så tänk på det om du är superkänslig.)

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More