Proteinrika havrefrallor – servera rykande färska!
Nybakat bröd till frukost kan ju vara något av det godaste. Dessa havrefrallor slänger du ihop på några minuter och de behöver bara vara i ugnen i ca 15 minuter!
För att göra havrefrallorna extra proteinrika använder jag Helhetshälsas Havreprotein i detta recept. Gjort på svenskodlad havre och innehåller 53% protein samt alla essentiella aminosyror.
Video: Se när jag bakar frallorna
Proteinrika havrefrallor
- 2 ägg
- 2 dl fet naturell yoghurt
- 4 dl havregryn
- 1 dl havreprotein
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225 grader (varmluft).
- Vispa upp äggen och rör ihop med yoghurt.
- Rör i resten av ingredienserna och låt sen stå i ca 10 min.
- Klicka ut 6 st och toppa gärna med lite havregryn.
- Grädda i 15-20 minuter
- Servera nygräddade / rosta eller värm upp innan servering,
Tips! Du kan även använda Havreprotein i t.ex. smoothies och plättar eller för extra protein i vegobiffarna!
(Kan innehålla spår av gluten – så tänk på det om du är superkänslig.)
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: