Proteinchokladbollar – dessa måste du testa i helgen!
Dessa chokladbollar är verkligen en av mina favoriter! Vill man ha dem som mellanmål kan man skippa att doppa dem i mörk choklad.
I dessa har jag blandat i kollagen som är proteinrikt och bra för bland annat hår, hud, naglar och leder. Kollagen kan även röras ner i kaffet, gröten eller din smoothie då det är smak– och luktfritt.
20% rabatt på Clean Collagen från Nyttoteket
Rabattkod: FOLKESSON
Proteinchokladbollar
- 1 dl Clean Collagen
- 8 färska dadlar
- 2 dl glutenfritt havregryn
- 2 dl kokosflingor
- 0,75 dl kokosolja
- 3 msk kallt kaffe
- 3 msk kakao
- 1 nypa salt
+ Mörk choklad att doppa i, kokos till topping
Gör så här:
- Kärna ur dadlarna och mixa allt i en matberedare.
- Rulla bollar och ställ i kylen eller frysen en stund
- Smält 100 gram mörk choklad i vattenbad med ca 1 msk kokosolja
- Doppa chokladbollarna i chokladen, strö över kokosflingor (innan chokladen stelnat)
- Förvara i kylskåp.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: