Paleofrallor – glutenfria och bakade med zucchini.
Vad sägs om dessa till frukost? Spannmålsfria, utan mejeriprodukter och du håller dig mätt lääänge! Toppa med dina favoriter och du goda frukostar hela veckan. Förvara i kylen och dela och rosta gärna!
Du kan byta ut zucchinin mot t.ex. riven morot eller rödbetor.
Video: Se när jag bakar glutenfria zucchinifrallor
Paleofrallor med zucchini
- 2 dl riven zucchini
- 4 ägg
- 1,5 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 0,5 dl solroskärnor
- 0,5 dl sesamfrön
- 2 msk psylliumhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
+ 1 ägg till pensling och lite extra solrosfrön att toppa frallorna med.
Gör såhär:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Blanda ihop de torra ingredienserna.
– Riv zucchinin grovt.
– Vispa ihop ägg och riven zucchini.
– Blanda ihop och låt vila i ca 10 min, forma 6 frallor.
– Pensla gärna med ägg och toppa med solrosfrön.
– Grädda i ca 20 min (varmluft).
– Förvara i kylen, värm gärna upp innnan servering.
Baka glutenfritt bröd – fler goda recept:
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
[…] Zucchinifrallor Paleo – Recept […]