Här kommer tips på en superenkel frukost att förbereda på kvällen: Overnight oats med chiafrön! Denna frukost är enkel att göra både glutenfri och mjölkfri genom att använda glutenfria havregryn och nötmjölk. Jag använde mandelmjölk till detta recept men det funkar lika bra med annan valfri mjölk.
Denna frukost går utmärk att äta osötad, men då vinbären är syrliga kan man söta den lite om man vill. Barnen brukar uppskatta lite sötning 😉 Jag brukar använda björksocker, kokossocker eller yaconsirap och alla produkter finns länkade i receptet.
Overnight oats med chiafrön
– Två portioner
2 dl glutenfria havregryn [Adlink]
2 msk chiafrön [Adlink]
2,5 dl nötmjölk
1-2 krm vaniljpulver [Adlink]
1 nypa salt
1 dl svarta vinbär
+ Ev sötning (tex lite björksocker, kokossocker eller yaconsirap [Adlink]
Topping
Färska bär
Kokosflingor
Hackade nötter
Nötmjölk
Läs mer:
Så gör du din egen nötmjölk
Gör såhär:
– Blanda ihop havregryn, chiafrön, vaniljpulver och salt in skål. Blanda i nötmjölken och mosade bär.
Man behöver såklart inte använda svarta vinbär – det går lika bra med till exempel jordgubbar, blåbär, björnbär eller hallon.
– Täck över skålen och ställ in i kylskåpet över natten.
På morgonen:
– Rör runt och tillsätta lite mer nötmjölk om du vill ha en annan konsistens på dina overnight oats.
– Toppa med hackade nötter kokosflingor, färska bär och en skvätt nötmjölk.
Fler frukostrecept
I mitt receptarkiv hittar massa recept på nyttiga och goda frukostar för hela familjen. Alltid glutenfritt – oftast utan mjölkprodukter 🙂
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!