omelett ruccola

Omelett – en underskattad middag

av Cecilia Folkesson

Om man inte riktigt har tid att laga middag och samtidigt är superhungrig (som man ofta är på kvällen efter att jobbat hela dagen, hämtat barn på diverse plaster, röjt upp och tvättat) är omelett den perfekta middagen!

Man anpassar bara mängden ägg till hur hungrig man är eller hur många det ska räcka till.

 

Tips: Gör du en omelett för flera – gör klart omeletten i ugnen. 

 

Och man behöver inte ha mjölk/grädde/ost i omeletten. Vill du göra omeletten helt mjölkfri – vispa upp äggen med en skvätt vatten och stek i smakfri kokosolja.

 

Mina godaste omeletter

italiensk omelett i ugn Italiensk omelett i ugn – men oliver, tomat och ruccola.

 

öppen omelett grönsaker Öppen omelett med grönkål, picklad rödlök, zucchini och tomat

 

spenatomelettGrön omelett med spenat och fetaost

 

Omelett behöver inte vara krångligare än såhär – Uppvispat ägg med en skvätt vatten, persilja och salt. Toppad med tomat, feta och basilika.

 

omelett ruccolaEller kvällens omelett: En helt vanlig omelett – toppad med det som finns i kylen.

 

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Linnéa, stolt bonde från Småland 4 maj, 2019 - 05:51

Ja, omelett är super!

Svara
Cecilia Folkesson 8 maj, 2019 - 09:31

Eller hur! Bästa!

Svara
Carro 4 maj, 2019 - 14:52

Håller med, omelett är så enkelt och gott! Här blir det en ugnsomelett till middag idag med lax, sparris och spenat. Måste testa dina recept snart med, dom såg så goda ut allihopa! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 8 maj, 2019 - 09:32

Åh, det lät gott! Måste jag testa <3

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More