Jul = alldeles för mycket tomteskum, Rocky Road, knäck och Alladinaskar. Hade man hållit detta sockerfrossande till endast julafton och eventuellt nån mer dag hade det inte varit så farligt. Men så ser det knappt ut för de flesta.
Testa dessa nyttiga saffranskulor i år! Du kan själv välja hur du sötar dem. Jag använde en raw honung.
Nyttigt julgodis: Saffranskulor
2 dl cashewnötter
2 dl kokos
ca 2 msk kokosmjöl
2 msk honung (eller annan sötning)
1 påse saffran
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
– Blötlägg cashewnötter i vatten över natten (eller minst några timmar)
– Kör alla ingredienser i matberedare
– Rulla små bollar och rulla dem sen i kokos
– Förvara i kylskåp
Alla mina julrecept hittar du här
Följ mig här:
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!
10 kommentarer
Allt detta socker som jag iaf så lätt fastnar tillbaka i. Ska göra de här till adventsglöggen
Ser goda ut! Hur många blir det? 🙂
Ser jätegoa ut! Jag använder dock inte kokosmjöl ofta, vad fyller det för funktion? Tänker om jag kan hoppa över det. Har precis gjort dina pepparkaksbollar, mmm….
Gjorde dem igår,-FANTASTISKT GODA
Kan man byta ut kokosmjölet mot tex mandelmjöl eller något annat mjöl?
Hej Tima,
Jag har inte testat men du kan säkert byta ut mot tex mandelmjöl. Men kolla omvandlingstabell för olika alternativa mjölsorter då de har olika uppsugningsförmåga 🙂
// Cecilia
Försökte göra dina saffranskulor i kväll men dom binder inte ihop! Har du inget fett i eller annan vätska?
Så fantastiskt goda! Har bjudit både familj och kollegor på detta och alla instämmer – riktigt smaskigt!
Hej, kan man byta ut nötterna mot något om man är nötallergiker?
[…] Klicka här för recept […]