glutenfria snickerskakor utan socker

Nyttigare snickersrutor

av Cecilia Folkesson

Inget tillsatt vitt socker, inget gluten, ingen tid i ugnen. Bara att mixa, smälta och blanda! Supergott och definitivt nyttigare än vanliga snickers.

 

Nyttigare snickersrutor

Botten:
1,5 dl mandlar
10 färska dadlar
3 msk jordnötssmör
1 msk carob (går bra att utesluta)
1 näve salta jordnötter

Kolafyllning:
8-10 färska dadlar
1 tsk vaniljextrakt [annonslänk]

Topping:
75 gram choklad
En klick kokosolja

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Gör såhär:

  1. Botten: Kärna ur dadlarna och kör i matberedare tillsammans med mandlar, jordnötssmör och carob. Klä en brödform med plastfolie och tryck i degen och jordnötterna i botten.
  2. Kolafyllning: Kärna ur dadlarna och mixa med vaniljextrakt och vatten. Tillsätt lite vatten i taget tills det blir en kolalik konsistens. Bred på kolasmeten på bottnen.
  3. Smält chokladen och rör i kokosoljan. Man kan hoppa över kokosolja, men då blir chokladen väldigt hård i förhållande till botten och blir svår att skära. Bred ut chokladen och ställ in i kylen. 
  4. När chokladen stelnat, lyft ur kakan och skär i lagom bitar. Förvara i kylskåp.

 

glutenfria snickerskakor utan socker

Fler nyttiga recept på efterrätter och godis finns här

 

Följ gärna här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

3 kommentarer

Alexandra 1 oktober, 2016 - 15:27

Hej!
Tack för receptet! Tänkte göra dessa idag, verkar såå goda! Men undrar vad du använder du för choklad? 🙂

Kram

Svara
Cecilia Folkesson 2 oktober, 2016 - 14:14

Hej Alexandra!
Jag hade Anthon Bergs 72% denna gång.

Kram!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More