Denna kaka är nog det som bakas mest hemma hos oss. Denna och dessa chokladbollar är barnens favorit att göra – det både går snabbt, är enkelt och blir väldigt gott!
När vi lyxar till det brukar vi ha i hackad mörk choklad, men det är absolut inte ett måste. Man kan även smaksätta kladdkakan med 1 msk lakritspulver och servera med hallon – en väldigt god kombo!
Nyttig kladdkaka
(Springform ca 22 cm)
3 st ägg
10 färska dadlar
0,5 dl kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
+ 0,5 mörk choklad (kan uteslutas)
Förslag på topping:
Kakaonibs
Flingsalt
Kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av springformen.
- Kärna ur dadlarna och mixa med de torra ingredienserna i matberedare eller med stavmixer.
- Smält kokosoljan.
- Häll i kokosolja och ägg och mixa till en jämn smet.
- Om du vill ha i extra choklad – hack den och blada i hälften i smeten och toppa med resten.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 12 minuter. (Varmluft/mitten av ugnen)
- Låt svalna och pudra över kakao.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev
7 kommentarer
0,5 mörk choklad? Vad menas?
Menar 0,5 mörk chokladkaka 🙂
Går den att gör utan ägg tro?
Hej Sandra,
testade det och den blev tyvärr inte alls lika bra 🙂
// Cecilia
Jättegod kladdkaka! Denna vinner alla nyttiga kladdkakor jag provat. Riktigt gott! Tog en riklig nyp flingsalt på toppen, smask!
Gräddar man kortare eller längre tid om man inte har varmluft?
Hej.
Min son gillar inte kokos, kan man hoppa det eller byta ut det mot något?