– I samarbete med Gröna Gårdar –
Okej, jag kanske är lite tidigt ute med dessa tips – men vill man åt nitritfria julfavoriter måste man passa på innan de tar slut!
Vi har under senaste åren serverat mer och mer vegetariska alternativ under julen – men julskinka och priskorv är två julfavoriter som barnen älskar! Och när man väljer kött tycker vi man ska välja naturligt, svensk kött utan onödiga tillsatser. Och det är precis det som Gröna Gårdar står för!
Inför julen har Gröna Gårdar tagit fram både nitritfri prinskorv och nitritfri julskinka. Men det gäller att passa på – både julskinkan och priskorven finns endast i begränsad upplaga inför jul!
Nitritfri rimmad julskinka
Gjord på ekologiskt hängmörat griskött. Eftersom denna julskinka inte innehåller nitrit är får köttet en lite gråaktig ton efter tillagning – vilket är helt naturligt för kött. Se mitt recept längre ner.
Innehåller: Ekologiskt griskött, salt och vatten
Nitritfri prinskorv
Lyxig nitritfri priskorv gjord svenskt ekologiskt nöt- och griskött och kryddor. Enda upplagan innan jul så passa på att beställa ett paket högklassig prinskorv innan jul!
Innehåll: Ekologiskt griskött, ekologiskt nötkött, vatten, havssalt, lök, citron, kryddor inkl paprika.
Glutenfri griljerad julskinka med ingefära
(Till ca 1-2 kilo)
1 rimmad julskinka
0,5 dl senap
1 msk honung
1 äggula
Färsk ingefära (ca 1 tumme i storlek)
Maizena
Pofiber
- Riv ingefäran fint och blanda ihop med senap, honung och äggula
- Koka julskinkan, ca 60 minuter per kilo
- Klipp av nätet och låt skinkan kallna
- Sätt ugnen på 225 grader
- Torka av skinkan med hushållspapper och sikta över maizenamjöl (då stannar griljeringen bättre kvar på skinkan)
- Lägg skinkan på bakplåtspapper, bred på griljeringen och strö över pofiber. (Du kan även använda mandelmjöl) Jag stack i lite nejlikor i skinkan också
- In i ugnen i 15-20 minuter.
Fler recept med naturligt kött från Gröna Gårdar
Här hittar du fler recept – klicka på bilderna så kommer du direkt till recept!