Nice cream med jordgubbar och mynta – en supergod och nyttigare glass.
Har du testat att göra nice cream? Denna nyttigare variant på vegansk glass är gjord på endast frukt och bär – och lite kokosmjölk eller nötdryck om man vill.
Glass är ju oftast superpopulärt hos barnen – i alla fall hemma hos oss! Och denna glass är endast sötat med frukt och bär – så passar även utmärkt som mellanmål. Då kan man gärna toppa den med hemmagjord glutenfri granola eller nötter och kokos för att göra den extra mättande.
Tips!
Jag har använt fryst banan som bas i detta recept men man kan även använda fryst mango. Vill man göra den extra nyttig kan man byta ut en del av bananen eller mangon mot fryst avokado.
Nice cream – Detta behöver du
• En relativt stark matberedare
• Fryst skivad banan
• Frysta bär (eller bärpulver – se mina favoriter längre ner)
• Kokosmjölk / eller nötdryck*
*Om den frysta bananen och bären är väldigt hårda och man har dåligt med tålamod kan man tillsätta en skvätt kokosmjölk/grädde eller nötmjölk/vatten. Då går det enklare att mixa ihop.
Nice cream med jordgubbar och mynta
- 1 del fryst skivar banan
- 1 del frysta jordgubbar
- Några blad färsk mynta
- ev. en skvätt nötmjölk/kokosmjölk
Gör såhär:
– Mixa alla ingredienser i en stark matberedare.
– Tillsätt lite vätska om frukten är för hård, eller vänta tills det tinat upp något.
– Peta ner från kanterna då och då under tiden.
– Servera direkt med till exempel färska jordgubbar
På Instagram kan du se hur jag gjorde
Bärpulver/Superpowder
Bärpulver är supergott och nyttigt att mixa i som extra smaksättning. Här hittar du några av mina favoriter:
Fler recept
Här hittar du alla mina recept. Alla glutenfri och utan vitt socker.
Påskrecept: Ladda ner min e-bok med påskrecept här
Följ mig här
För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!