Natural cycles hormonfritt preventivmedel

Natural Cycles – Så här säkert är det för mig!

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Natural Cycles – 

 

Efter att det skrivits om Natural Cycles de senaste veckorna har jag fått mycket kommentarer och frågor gällande tidigare inlägg, både positiva och negativa. Jag har använt Natural Cycles ett tag nu och är väldigt nöjd med det. Min kropp mår inte bra av hormoner och då är detta preventivmedel perfekt. För mig.

För det är som med allt annat, det är individuellt. Alla gör sitt eget val och att det äntligen finns fler alternativ och valmöjligheter tycker jag är kanon!

 

Vem passar Natural Cycles?

– Dig som vill undvika hormoner och lära känna din kropp och menscykel.
– Det är fördel om din menscykel är regelbunden. Då får du färre röda dagar per månad. (De dagar du måste skydda dig för att undvika graviditet)
– Du och din partner är noga med att alltid använda kondom på röda dagar.
– Du ska vara minst 18 år för att använda Natural Cycles och tänk på att detta preventivmedel inte skyddar mot könssjukdomar.

 

Är Natural Cycles säkert?

Inga preventivmedel är 100% säkra och det finns alltid risk för oavsiktliga graviditeter. Natural Cycles är ett certifierat preventivmedel med ett Pearl Index på 7. Det betyder att 7 av 100 kvinnor blir gravida under ett år, på grund av t.ex. samlag utan skydd på röda dagar eller att kondomen går sönder.

 

Natural cycles hormonfritt preventivmedel

Viktigt att vara noggrann!

Det är alltså superviktigt att använda detta preventivmedel korrekt. Mät direkt när du vakat, och innan du klivit ur sängen. Fyll i all info i appen varje dag (temperatur, mens) och hoppa över de dagar du sovit mindre än du brukar, är sjuk eller har druckit alkohol.

Och använd ALLTID kondom de röda dagarna.

Jag använde inte Natural Cycles när Otis var liten och jag ammande och vaknade flera gånger varje natt.

 

Vill du läsa mer? Mina tidigare inlägg:

Mina första veckor med Natural Cycles
Så fungerar Natural Cycles för mig

 

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More