morotsfrallor

Morotsfrallor – glutenfria

av Cecilia Folkesson

 

Morotsfrallor – glutenfria och paleovänliga!

Dessa frallor går supersnabbt att baka och är allra godast rykande färska. Toppa med hummus och tomat eller en god lagrad ost och paprika.

 

 

Glutenfria morotsfrallor

(ca 6 st)

+ Ägg till pensling
+ lite extra sesamfrön att toppa frallorna med

 

morotsfrallor

 

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål.
  3. Riv moroten på den fina sidan av rivjärnet.
  4. Vispa ihop äggen i en skål och rör sen i moroten. 
  5. Rör ner ägg- och morotsblandningen i de torra ingredienserna och rör runt ordentligt så det inte blir kvar några klumpar.
  6. Låt stå ca 10 min.
  7. Rulla/forma 6 bullar och lägg på bakplåtspapper. Degen blir ganska kladdig.
  8. Pensla med ett uppvispat ägg och toppa med sesamfrön eller solroskärnor.
  9. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter.

 

Tips: Du kan även göra dessa frallor med zucchini 

Dessa morotsfrallor är godast nybakade, men blir det några över – förvara i kylskåp och värm up lite innan de serveras!

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Emelie 5 juli, 2024 - 11:38

Tack snälla för ett toppenrecept! Så bra för vår familj där vi inte äter gluten och jag är överkänslig mot havregryn.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More