Matkassen när jag får välja

av Cecilia Folkesson

 

Så här kan en matkasse se ut om jag åker och handlar ensam. Tänk vad matbutikernas utbud har breddats de senaste året. För bara några år sen var man tvungen att åka till hälsokostbutiker för att hitta mycket av detta. Kanon!

 

Yogi Tea
Dessa är min absoluta favoriter. Finns i massvis av olika smaker. Ekologiskt med riktiga kryddor.

Kronärtskocka
Detta har blivit min favoritgrönsak. 2 st med smör och citron blir en hel måltid. Så gott!

Tamari soja
Ekologisk soja utan vete. Supergod att ha i woken eller på laxen.

Ekologiska ägg
Ägg är det jag handlar allra mest av. Och alltid ekologiska.
En kompis sa: – Det är ju ingen idé att köpa ekologiska ägg, då nöjer man sig inte med “vanliga” ägg sen.
Sant.

Kokosgrädde
Hur många såna här vi gör åt i veckan? Många. Santa Marias kokosgrädde innehåller inga tillsatser vilket de flesta andra gör. Kokosgrädden är flytande till skillnad från burkarna. Hela familjen använder denna till kokosgröt och smoothies.

Mandelsmör
Min last. Min enda last tillsammans med kaffe. När jag inte har tid att göra eget mandelsmör brukar denna burk få följa med hem från affären.

Kokoschips
Barnen gillar att äta dessa. Och jag låter dem äta! Dessa hade jag även i mitt ekologiska lördagsgodis.

Green & Black´s organic chocolate
En riktigt god choklad som samtliga i familjen gillar. Smält i vattenbad och blanda med nötter, kokos och torkade bär.

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Linda 23 oktober, 2013 - 10:17

Oh, vilka härliga grejer! Santa Marias kokosmjölk är ju så underbart god, säger som med äggen… någon annan kokosmjölk går inte att använda längre. Många förpackningar varje vecka blir det.

Svara
Camilla 23 oktober, 2013 - 11:15

Jag har köpt hem kokosmjölken men vet inte riktigt vad jag ska ha den till. Visste du att det går att vispa kokosmjölk. Jag såg det på Pinterest och testade, men den ska vara kall. Och jag testade med den på burk. Jag tycker också att det är häftigt att affärerna tar hem mer ekologiskt. På Coop i våran stad har det gjort en hel avdelning med bara ekologiskt. Men jag har letat det där gröna chai-teet, hittar det inte, dricker bara grönt te med citron och det skulle vara kul med lite variation.

Svara
Cecilia Folkesson 23 oktober, 2013 - 11:29

Hej! Brukar vispa kokosgrädden till pannkakor! Tetsa i Life-butikerna, där brukar de finnas.

Svara
Effie 23 oktober, 2013 - 12:38

Jag googlade på Tamari soja, och konstaterade att det verkar finnas olika sorter – varav även med vete! Så vill man undvika vete får man vara uppmärksam och läsa innehållsförteckningen!
Men den vanliga flaskan med Kikkoman soja (som jag sällan använder), som står i kylen hemma, kommer inte att förnyas, så tack för påpekandet.

Svara
Jenny 23 oktober, 2013 - 14:49

Har även köpt en i god tro och den innehöll E-621!!! Kan ju hända att de plockat bort den ingrediensen.. Man kan ju alltid hoppas. Undersöks nästa gång av mig i affären i alla fall:-)

Svara
jennie 23 oktober, 2013 - 15:32

Hejsan,

Jag har en fraga om kokos mjolk, jag har kollat pa manga kokos mjolk men de flesta har runt 2-3.5g socker per 100 gram. Har Santa Maria det ocksa? Eller ar det lagre i den? 3 gram ar ju mer an i gradde sa nu ar jag osaker pa vad som ar battre.

Svara
Lindus 23 oktober, 2013 - 20:42

Jag använder också Santa Marias kokosmjölk på tetra eftersom den inte innhåller tillsatser, gör kokosgröt som jag serverar med kokosmölk och bär, just nu är favoriten blåbär och tranbär. Gröten kryddar jag med kardemumma, äkta vaniljpulver och lite salt, en kokoslatte till det. Jag har mailat till Santa maria och önskat att de ska börja sälja en ekologisk kokosmjölk, på tetra, utan tillsatser. Jag har även mailat Kung markatta och föreslagit att deras kokosmjölk ska säljas på tetra, deras innehåller inte heller tillsatser. Kanske fler kan maila tillverkarna? Jag föredrar i alla fall tetra, när de ska stå i kylen.

Svara
Tina 28 oktober, 2013 - 08:27

Tack, hade inte noterat att sojasåsen innehåller vete!

Svara
Cecilia Folkesson 28 oktober, 2013 - 20:52

denna är kanon!

Svara
Maja 29 oktober, 2013 - 22:33

Perfekt att du nämnde soja utan vete, funderat vad jag ska välja för en av mina favoriträtter innehåller en hel del soja och jag vill ju inte vara utan 😛 Tack Cecilia!

Svara
Johanna S 18 november, 2013 - 16:21

Mandelsmör är så gott! Dock är denna ingenting i jämförelse med Monkis nötsmör som finns på hälsokostaffärer. Vansinnigt beroendeframkallande.
Kände att jag borde tipsa tillbaka efter alla supertips vi får från din blogg! Tack för det 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 19 november, 2013 - 20:33

Måste testa! tack för tipset 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More