Börjar påskmorgonen med en superlyxig chiapudding. Denna frukost eller mellanmål är all about the topping. Ju godare topping desto godare chiapudding.
Tips: Gör en stor skål chiapudding och ha i kylen (står sig några dagar) sen är det bara att variera topping efter det man har hemma!
5 förslag på topping:
– Färska bär och kokos
– Granola med banan och choklad
– Hackade jordgubbar med mynta
– Jordnötssmör, banan och cacao nibs
– Nice cream
Lyxig chiapudding med nice cream
(1 port)
2 msk chiafrön
1,5 dl nötmjölk
1 krm vaniljpulver
Nice cream
0,5 banan (fryst)
Några jordgubbar
Topping
Cashewnötter
Skivad banana
Gör så här:
Kör bananer och jordgubbar i blender eller med stavmixer. Om man inte har fryst banan men frysta jordgubbar hemma funkar det också bra. (Tänk på att skära jordgubbarna i mindre bitar då de annars är svåra att mixa.) Toppa med nice cream, cashewnötter och skivad banan.
Här hittar du fler goda och nyttiga frukostar och mellanmål. Miljösmarta kokosnötsskålar och träskedar hittar du här.
2 kommentarer
Har aldrig testat att göra pudding av chiafrön, bara använt dem till allt möjligt annat, bland annat i mina saftiga fröbröd. Men nu blev jag nyfiken på att testa!
Det tycker jag du ska! Låter spännande med brödet!
Hälsningar Cecilia