– Luckan presenteras i samarbete med Bagaren och Kocken –
Tävlingen är avslutad och luckans vinnare är Veronica. (Mail till vinnare har skickats.) Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se – varje dag ända fram till julafton!
I dagens lucka tävlar du om ett Global-knivset från Bagaren och kocken.
Vinsten innehåller ett vasst knivset från Global NI som består av en kockkniv, en grönsakshacka och en skalkniv.
Hos Bagarenochkocken.se hittar du ett stort utbud köksredskap & design på nätet.
Så här är du med och tävlar:
Vad är ditt bästa tips i köket?
Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarerna nedan.
Tävlingen avslutas ikväll den 20:e december klockan 24:00 och vinnaren presenteras imorgon kväll i detta inlägg. Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.
Lycka till!
Vinstvärde: 3 200 kr. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta.
363 kommentarer
Att ha bra råvaror och gott om tid så man inte behöver stressa.
Mitt bästa tips är att ha kul och att ha vassa knivar! 🙂
Att få men bra redskap! Bra knivar är bland det viktigaste, vilket jag skulle behöva nu till alla helger som ska firas hemma
Jag som tyvärr är totalt värdelös på att laga mat Men mitt tips är ändå att försöka ha roligt och utmana sig själv med nya saker ändå, inte ha för höga krav på sig själv utan tro på att det ändå kommer bli bra ☺️
Att göra barnen delaktiga i köket är mitt bästa tips. Planera, handla och laga mat tillsammans. För mig är det viktigt att skapa både nyfikenhet och erfarenhet om mat/kost som är en sån viktig del av livet.
Bästa tips i köket är att ha bra redskap och fina råvaror
Mitt nästa tips är bra planering och att göra veckomatsedel. Sen gör ju bra redskap som tex vassa knivar att det blir roligare att laga mat!
Att ha lyxen att får hjälp med matlagningen av min man och två små barn. Alla älskar att hjälpa till och är nyfiken på bra mat.
Keep it simple!
Med bra redskap – bra knivar och rätt kärl/pannor- och fina råvaror är det en fröjd att laga mat. En wook med några ingredienser och färska kryddor får smaklökarna jubla och ögonen gnistra. Tidseffektivt och roligt tillaga när rätt knivar gör jobbigt smidigt
Keep it clean. Jag försöker alltid hålla efter och ställa in saker i diskmaskinen efter hand så man inte står med ett kaos när maten är klar. Bra musik på behaglig volym eller högt så man kan fuldansa är oxå ett måste
Att hellre använda få men riktigt fina råvaror och så lokala dom möjligt. Laga mat tillsammans och gör det till en mysig aktivitet…
Bra redskap och bra råvaror, helst lokala. Att laga mat tillsammans med sin partner eller med vänner blir en roligt och mysig stund!
En ljudbok och Bra verktyg
Att våga pröva olika tekniker och smaker. Ibland lyckas man inte, men dom gånger man lyckas få till den där goda smaken är underbar! Älskar att laga mat☺
Innan man börja laga mat, se till att ha städat undan, så de bara är att sätta in smutsdisken direkt i diskmaskinen, ha fräscha råvaror, och våga testa dig fram och expremintera på egen hand, det behöver inte bli perfekt varje gång.
Att alltid ha bra basvaror hemma, då kan man alltid laga god mat även med begränsade resurser
Mitt bästa tips är att ha en bra bas hemma med fräscha råvaror, fina grytor och gott om tid till matlagningen, men det viktigaste är att ha bra knivar, finns det något värre än att såga sig igenom grönsakerna med en slö kniv? Håller tummarna för att bli den lyckliga nya ägaren av dessa knivar
Är lunch om du håller på länge, gjort misstaget att inte äta lunch ex antal gånger
Drömknivarna!
Mitt bästa tips är att lägga fram allt du ska använda under processen. Även se till att du har god plats att tillaga allt på 🙂
Mitt bästa tips är självklart att minska matsvinnet. Att respektera bra mat och alltid ha ett hållbarhetsperspektiv. För hälsa, miljö och ekonomi.
Att laga mat ihop om man har en sambo. Det blir både roligare och lättare att ha ordning i köket, därav mindre att röja efter maten
Att inte vara rädd för att misslyckas utan prova, ha kul och skratta åt det som eventuellt inte blev bra! Livet är för kort för att hänga upp sig på torra bullar eller perfekt stekt kött!
Mitt tips är att se upp för stress och press. Jultraditioner kan va bra men inte till varje pris. Ta en genväg el två vid julbordet smakar det gott ändå och med en vass kniv får man behålla både fingrar och glatt humör när man skivar upp årets skinka i tunna skivor lika lätt som smör.
Att laga eller baka med eftertanke, känsla och omsorg av råvarorna.
Och att löklukt på händerna går bort om man gnuggar mot rostfritt stål.
Bästa tipset är att samla hela familjen och laga maten från grunden tillsammans. Att låta barnen få vara delaktiga och sist men inte minst att sitta lääänge och njuta av maten samtidigt som man umgås och pratar både om det ena och det andra!
Vassa knivar fixar allt i ditt kök!
Tårar byts till fröjd när du hackar lök.
Den bästa hjälpredan i köket är kniven och genom att ha den vass sparar du tiden.
Du kan få tid över till annat och hinna få huset putsat & dammat.
En god jul med många delikatesser på bordet med hjälp av vassa knivar tackar jag för ordet:)
Mitt tips är att våga lämna recepten och istället laga mat baserat på vad man har hemma, detta också för att kunna utvecklas som matlagare genom att själv smaka av och känna efter vad maträtten saknar för att balanseras upp!
Mitt bästa tips är att laga mat och skapa tillsammans i köket. Då blir delad glädje dubbel glädje
Mitt bästa tips är att visa vördnad, respekt och känsla för råvarorna; behandla dem väl och använd dem till var som känns rätt för dig.
Att planera veckans middagar en vecka i förväg så det går snabbare att laga nyttig och god mat när man kommer hem från jobbet.
Vi planerar alltid middagen i förväg både inköp och ta upp från frysen. Sen gör vi alltid minst 4 middagar åt gången så man har till lunchlåda oxå!
Att ha bra råvaror och riktigt bra redskap underlättar när man skapar fina och goda rätter. Att inte vara rädd för att experimentera och pröva nytt och framför allt försöka ha kul!
Mitt bästa tips är att ha bra redskap och därtill bra råvaror, för att på så sätt göra goda och välsmakande maträtter, bakverk och andra goda tillbehöret! Framförallt välslipade knivar! För att kunna göra det lilla extra, till exempel skära grönsakerna för att det även ska se gott och härligt ut för ögat och syns skull! För mig handlar det både om smak och utseende för att höja upplevelsen i köket.
God jul!
Att börja laga man tager vad man haver mat oftare. Kolla vad som behöver användas upp i kylskåp och skafferi eller vad som växer i trädgården. Blir lustfyllt och spännande och smakkombinationer som man kanske inte vågat prova innan. Sedan är det ju alltid härligt att rädda något från att behöva slängas. En win win helt enkelt, våga kasta dig ut och lev lite utan recept ibland
Grattis Veronica,
Du är vinnare av dagen lucka!
Mer info kommer via mail.
God Jul önskar Cecilia och Bagarn & Kocken <3
Vassa knivar är ett måste! Min far, som dog 2017, slipade våra knivar. Nu börjar våra slöa till sig. Ett bra knep är att vässa dem på undersidan av en porslintallrik. Men det behövs en riktig slipning emellanåt
Laga mat tillsammans, ta ett glas vin och lyssna på go musik. Det blir så mycket roligare i köket då!
Att laga mat med kärlek, med/till personer du värnar om. Med lite musik i bakgrunden och lite moves gör allt bättre!
Stay safe everyone
Låt kreativiteten flöda och våga testa nya rätter, kombinationer och smaker!
En bra spellista på Spotify, samla familjen i köket och laga mat tillsammans, dansa, sjunga och provsmaka så middagen tilltalar både vuxna och barns smaklökar!
Bra råvaror, bra redskap, no stress och lite kärlek till det man gör. Då kan det aldrig gå fel.
Fina och välslipade knivar bidrar till enkelhet och glädje
Ett simpelt men viktigt tips: “skrapa” av mat från skärbrädan med ovansidan av bladet! Detta spar den vassa eggen på kniven:)
Vassa o grymma knivar är ett måste❣️Även fina o bra råvaror, att hjälpas åt och att röja upp så mycket som möjligt i köket innan man sättet sig till bords så man kan njuta av maten länge och sen ha ett rent och fint kök ✨
Mitt bästa tips är att man plockar undan efter sig vartefter man håller på och grejar i köket. Så blir det lättare och mer trivsamt. Något jag försöker lära barnen med mer eller mindre framgång.
Vassa knivar… bra redskap överhuvudtaget, är en av grundförutsättningarna. Att ha gott om tid & våga testa nya recept, samt sätta en egen lite twist på rätten.
Mitt bästa tips i köket är att man städar undan och torkar rent innan man serverar maten! Efter maten är det bara att stoppa in tallrikar i diskmaskinen och ordna matlådorna. Det är smidigt och ger mig mer kvalitetstid med familjen!
Mitt bästa tips – lås dig inte vid ett recept, våga ta ut svängarna och blanda i nya saker. Kan bara bli mindre gott men oftast blir det både bättre och roligare ❤️
Känsla och hjärta för maten.
Älska din kök och tänk miljövänligt.
Använda fantasin och inga hinder.
Att ha rena ytor utan onödigt skräp/pynt i vägen när man lagar mat! Blir så mkt lättare o hålla iordning då.
Mitt bästa tips i köket är att laga mat med kärlek till mina nära och kära. Då smakar maten såååå gott!!!!
Älskar att laga mat mitt bästa tips är att VÅGA! Med bra knivar så blir matlagningen lättare & roligare.
Att använda den bästa kniven är det bästa alternativen
Mitt bästa tips i köket är att ha roligt och våga prova nya smaker och kryddor, att ha bra redskap och att lyssna på musik en blir dansig av – då är det mycket roligare både att laga mat och att städa efter sig. 🙂 Ps. Och laga “för mycket” så att en har matlådor för dagar en hellre gör annat än att laga mat.
Mitt bästa tips är att laga mat med glädje och kärlek.
Mitt bästa tips är att ha VASSA knivar! Låter kanske inte som ett supertips men det blir såååå mycket roligare att laga mat när man har vassa och bra knivar 😀
Att samla på sig massor av olika kryddor av bra kvalité är också otroligt roligt att experimentera med!
Att använda råvaror av bra kvalitet
Mitt bästa tips är att våga. Våga testa nya råvaror och smaker. Våga experimentera och utmana. Våga tänka nytt och återvinna. Ibland blir det kanske inte som man tänkt sig men oftast blir det kanon!
Mitt bästa tips såhär i juletider är att olja in händerna med tillexempel rapsolja när du rullar köttbullar! Det blir lättare och smidigare, och köttbullarna får en fantastiskt fin yta
Önskar alla en god och kärleksfull jul trots dessa oroliga tider ❤
Mitt bästa tips är att aldrig slänga mat. Det går att göra fantastisk mat på rester
Från jord till bord
odla dina egna ärtskott
både nyttigt och gott!
Att plocka fram alla ingredienser innan man börjar, gärna mäta/väga upp också,
Helt ärligt är mitt bästa tips i köket att låta min man styra och bestämma allt! I köket har jag inte mycket att komma med hehe.. Han älskar dock vassa knivar och har börjat samla på sig några från Global men det är långt ifrån fullt i Global knivstället så några till hade varit en underbar julklapp till honom!
Fantasi, mod att prova och en skön musik i bakgrunden
Mitt bästa tips är förberedelse. Planera vad ska lagas och handlas för veckan. Då flyter allting på i köket. Det blir inget småätande när man ska komma på vad man ska laga för mat. En storhandling räcker vilket är bra för miljön då det både minskar svinn och färre turer till affären.
Hälsosamma recept och råvaror med stil, är för kroppen lika med bränslet för en bil.
Glädjen i att utveckla matlagning samt vara kreativ, underlättas med hjälp av en bra kniv.
Gurka, nötter, selleri och lök.. dessa vassa eggar skulle göra succé i vårt kök.
Ha vassa knivar när du skivar
lök,
så blir det mindre tårar i ditt kök
Mitt tips är att ha kul! Låt barnen vara med, väck intresset för riktig mat! Om barnen får bestämma blir matlagning aldrig tråkig!
Bästa tipset är att på maten smaka,
krydda när man ska laga eller baka.
En olyckling smakupplevelse är inte kul.
Maten ska vara god nu när det är jul.
Se till att ha plats i diskmaskinen när du börjar. Då kan man kontinuerligt städa undan använda skedar, skålar och grejer. Även om man inte diskar allt i maskin får man undan det från arbetsytan!
A och O inga kassa utan vassa knivar!
Sedan att ha en 17 årig son som säger att laga mat gör honom glad! (Han ville laga mat när livet kändes jobbigt) så vassa knivar och bra motto och ren glädje i sin matlagning!
Önskar honom detta fantastiska set nu när hans kock utbildning är på distans. Inget kul för en matlagningsentuast!
Mitt bästa tips i köket är planering. Vad ska du göra?
Hur ska du göra?
När ska du börja – hur lång tid ska du beräkna?
Då är det fantastiskt kul att laga god mat!
Naturligtvis förhöjs känslan av glädje när det finns bra redskap!
Mitt bästa tips är att låta maken laga maten!
Att ha de skarpaste knivarna i lådan. Lättarbetat och minskar skaderisken.
Den allra viktigaste ingrediensen i matlagning är kärlek! Glöm inte att smaka av, krydda varsamt och allt eftersom för att passa just dina smaklökar. Många råvaror smakar väldigt olika under säsong!
Hur många gånger är man inte själv i köket och sliter eller står med ryggen mot de övriga sällskapet? Mitt tips till en roligaste måltid är att öppna upp köket och laga maten tillsammans, speciellt nu inför julen där alla har sina olika favoriter på julbordet. Det leder också till att fler hjälper till med disken och man har mer tid till att njuta
Att ta fram alla ingredienser och redskap innan man drar igång är mitt tips. Annars står man där med maten nästan klar men utan den planerade chevreosten eller oliverna, som någon i familjen spontanmumsat framför teven kvällen innan.
Mitt bästa tips i köket är att vad man än gör, stort eller litet – gör det med hjärtat. Då blir det genuint gott.
Att ha tillgång till steristrips (sårtejp) då mina knivar är så slöa att jag ständigt slinter . Således i stort behov av detta fantastiska knivset ✊.
Mitt bästa tips är att ha kul
så här i jul.
Har du en vass kniv
får du ett lättare liv ❤️
Laga mat från grunden med bra råvaror. Det blir dessutom mycket trevligare att laga tillsammans!
Mitt bästa tips är att börja med att plocka undan och börja med att det är rent och städat. Sedan får gärna barnen hjälpa till och blanda, hacka och röra. Stoltheten hos dom gör att maten smakar godare
Laga tillsammans och utan kiv,
använd gärna en GLOBAL kniv.
”Bagaren & Kocken” har allt för köket,
från skålar till att fixa stöket.
Ha kul och njut av maten,
lägg upp fint på faten.
Mitt bästa tips är att frossa i kokböcker och laga minst en ny måltid varje vecka!
Mitt bästa tips i köket är att våga testa nya recept, ofta blir man glatt överraskad och hittar nya favoriter. Ett toppen tips ⭐️✨⭐️✨ älskar även att hitta nya recept på instagram som är lätta att spara ner ⭐️
Skulle bi så glad om jag vann dessa som en fin julklapp
bra redskap och bra kärl då blir allt roligare ,hoppas få vinna dessa till familjen då vi har dåligt med bra knivar
Drömvinsten!! Mina bästa tips är att ha vassa knivar och att inte köpa mer mat än man äter upp!
Att ha vassa knivar i lådan!
Att ha mycket torrvaror som inte blir dåliga. Havregryn, quinoa, bönor, nötter, tonfisk osv .
Att alltid fortsätta vara nyfiken och våga prova och testa. Det värsta som kan ske är att det smakar lite konstigt men ofta blir det ju ändå bra tillslut.
Mitt bästa tips i köket är att låta tankarna flöda och skapa roliga och fantasifulla maträtter! 😉
Improvisera är mitt bästa tips! Allting löser sig bra verktyg underlättar däremot 🙂
Koka upp vatten i vattenkokaren och häll över disktrasan , bra rengöring mellan tvättarna
Jag har alltid en burk vid spisen blandat med malen peppar och salt. För det ska alltid vara s&p i maten, bara lyfta på locket och ta så många nypor som krävs. Väldigt smidigt.
Smaka av titt som tätt, låt inte receptmakarna bestämma hur mycket chili du tål eller vad som är tillräckligt sött.
Mitt bästa tips är att ha glasburkar eller genomskinliga lådor för att på så vis känna upplevelsen av organiserat i köket samt att man lättare ser hur mycket ex. Müsli, pasta mm som finns kvar än att behöva kolla i förpackningen. Ett plus att det är snyggt också! 🙂
Med slipade knivar samt ordning och reda, blir kökssysslorna ingen orsak till leda. När pannorna koka och puttra, slipper vi alla bli buttra. Dofter som ljuvligt sig sprida i kökets alla vrår, och önskan om att jag ett globalsett får, ser vi fram mot en fröjdefull jul, där vi alla får mycket matglädje och kul ❣️
Bra redskap och bra råvaror
Jag tar reda på alla rester och ser till att inget kastas i onödan, tänker på mina barnbarns framtid
En bra kniv kräver sin skärbräda och det är mitt kökstips, snåla inte på kvaliten varken med knivar eller skärbräda
Mitt bästa tips i köket är att hålla det rent och snyggt efter varje moment så slipper man så mycket disk efteråt. Samt bra musik som tar matlagningen till nästa nivå.
Rena råvaror, ekologiska
är det logiska
Och bra vassa knivar vill jag ha
när jag tillagar mitt gröna julbord
för en hållbar jord
För mig som inte gillar att laga mat är det bästa tipset att lämna matlagningen till min sambo. Hon skulle bli så glad för ett nytt set bra knivar =)
Mitt Bästa tips i köket är att experimentera och att inte följa recepten exakt utan tilsätt saker man har hemma som behöver användas istället för att kastas.
Mitt bästa tips är att kombinera det bästa från olika recept och ändra lite som man själv tycker, då tröttnar man aldrig och man kan få nya fantastiska maträtter
Ha roligt när du lagar mat! Är det inte kul, så blir inte maten heller god. Sätt på musik, laga mat du tycker om, laga tillsammans med någon du tycker om och gör det till en upplevelse, inte någonting som måste göras.
En bra kniv underlättar hela arbete och gör det roligt också!
Matlagning ska vara kul och enkelt!
Bästa sättet att få det kul är:
– Spela bra musik och dansa lite under tiden
– Ha bra, vassa knivar för att hacka och skiva som en ninja
– Våga prova nya recept och råvaror, det fantastiskt goda kan ligga i det oväntade.
Några fina tips/knep:
– Pressa vitlöken med skalet på, du får ut mer vitlök samt att vitlökspressen är mycket enklare att rengöra sen.
– Blötlägg saffran i lite vodka/annan starksprit för att få fram smakerna lite extra . Tillsätt sen saffranet i det ljumma degspadet för att maxa smakerna.
– Världens enklaste picklade rödlök: skiva lök runt, pressa över massa lime och salta (mer än du tror, smaka av)! Såå gott till tacos, pulled pork och burgare.
Allt går att laga mat på.Inget behövs slängas. Använd fantasin bara
Jag lagar gärna mat tillsammans med familj eller vänner. Fina råvaror, bra redskap, småplock att provsmaka under tiden, lite musik och kanske ett glas vin. Tillsammans plockar vi undan efter hand, så att det inte blir så mycket att ta vara på efter maten.
Mitt bästa tips är att göra det ihop med någon, allt blir roligare då!
Mitt bästa tips är att laga mat så det räcker i flera dagar.
Mitt bästa tips är att lära sig hantera köksknivar genom att först skala massa massa, och ja, massa purjolök med en plastkniv med korrekt teknik.
Mat lagad med kärlek är bästa kryddan.
Att ha bra råvaror hemma och få tips och nyttiga recept av Cecilia Folkesson ❤
Att köket är fläckfritt när man börjar laga maten. Komplettera med musik på oförskämt hög volym och ett glas rött 🙂
Att samlas och laga mat tillsammans och duka fint blir alltid mycket roligar och tevligare och oskaå godare
Istället för att fastna i den eviga frågan ”vad ska vi äta ikväll?” som tycks vara förbannelsen som drabbat oss alla, fundera på vart du får din matinspiration. För när du fyller på den så kommer lusten att skapa i köket. Så puttrar middagen på spisen utan att du ens behövt ställa dig frågan, för att den kreativa processen och nyfikenheten på maten, råvarorna eller måltiden, tog över!
Bästa kökstipset är en bra kniv faktiskt. Och ett bra skärpstål och bra rutiner för att hålla kniven vass, för den klarar sig inte själv. Diska den efter användning, torka den, lägg den aldrig i diskhon, ställ den aldrig i bestickkorgen, förvara den alltid på magnet, skrapa aldrig av hacket från skärbrädan med den vassa eggen. Ha en bra skärbräda, och ta hand om den om det är av trä, eller byt ut den regelbundet om den är av plast. Och akta fingrarna. :-).
Avsätt tid att laga mycket mat på en gång, tillsammans med min finaste sambo. Med bra utrustning, såsom skarpa knivar, rejäla grytor o kastruller, bra stekpannor, ugnsformar, fina tallrikar och uppläggningsfat så blir det både roligare och godare. Låt maten få ta tid.
Med skrammel från kastrull och lock, och en del annat smått och gott
Ha ett bra sällskap som hjälper till, kommer det att gå precis som du vill
Med bra grejer från bagaren och kocken, kommer matlagningen bli toppen!
Ta fram alla ingredienser innan jag börjar.
Mitt bästa tips är att planera i förväg och se till att barnen har fått något att tugga på i väntan på maten. Då får du en stund för dig själv i köket och kan fokusera på att laga en härlig måltid utan stress och kiv, vilket är en dröm så här i juletid!
Bästa tipset är köket är att göra mycket hemlagat från grunden, t ex hembakat bröd och bullar, grytor o gratänger. Det skapar så goda dofter och det är även en hobby och det är så vi samlas i familjen och med släkten, kring matbordet eller fikabordet. Runt vårt köksbord ryms det många.
Efter julköttbullstillverkningen så får nog mitt tips bli att ha i en tsk dijonsenap i färsen.
Fantasi. Att hitta på nya recept och testa sig fram med saker man har i kylen, oftast blir det dem godaste maträtterna.
Jag lagar mycket mat när jag lagar så kan vi äta bra mat varje måltid utan att stå i köket hela tiden!
Jag lagar mycket mat och tycker det är roligt att ha bra knivar i köket.
Att inte snåla på kvaliteten när det gäller både råvaror och utrustning.
Att planera och plocka fram allt i förväg och ta god tid på sig.
Ordentliga knivar. Slöa, dåliga knivar kan göra att man slinter, vilket mitt ärr i handen är ett bevis på.
Välj få men grymma ingredienser, dra på Frank Sinatra på högtalaren, använd vassa knivar och laga maten med kärlek.
Mitt bästa tips och krydda är kärlek omge dig med människor du tycker om och sätta på bra musik och dansa loss i köket med ett glas vin i handen och med vasss knivar från global kommer du skapa magi i köket. De står högst upp på min önskelista från tomten.
Bra knivar är så viktigt då blir jobbet gjort med bra resultat .
Dessa knivar hade varit toppen att vinna så jag i glädjen i köket kan finna
Mitt bästa tips; kolla vad du har i kylen, frysen och skafferiet – det finns alltid en massa varor du kan använda dig av! Laga något gott baserat på det du redan har. Det är bra för både plånboken och miljön, Istället för att gå till butiken och handa nytt varje gång.
Närproducerat och ekoråvaror så långt det går! Då har man en bra grund till fin matlagning.
Att ha roligt och våga experimentera både med recept och råvaror är det bästa i köket tycker jag.
Och till det krävs det bra knivar! 😀 och det behövs här hemma. Mina ica-knivar har gjort sitt.
Mitt bästa kökstips är att använda citron när du rengör micron och bikarbonat för annan städning.
Bra råvaror och ett vasst knivset såklart! 🙂
Bra knivar gör köksarbetet roligare
Mitt bästa tips är att laga mat till någon eller några du tycker om och ha bra knivar vilket jag saknar! En vinst i denna lucka skulle betyda mycket för mitt hackande och skärande God jul!
Mitt tips om din soppa eller gryta blivit för salt, addera en halv potatis ca 10 min. Så suger den upp allt salt och vips så blir maten mindre salt. Tadaaa!
Mitt bästa tips är att införskaffa en radio! Musik gör matlagning så mycket roligare
Har inga bra tips då jag inte är så bra i köket men med nya knivar kanske det blir roligare i alla fall!
Det finns många saker som gör tiden i köket rolig. Att laga riktigt god mat med fina råvaror till ett trevligt sällskap är svårslaget. Det som skulle kunna lyfta detta till något ännu bättre är att ha riktigt bra arbetsredskap så som vassa knivar.
Bästa tipset är ju helt klart vassa och riktigt bra knivar, så denna lucka vore ju drömmen att vinna för jag älskar att laga mat
Så enkelt att det kan låta banalt men om du handdiskar, skölj inte besticken en och en. Ställ dem löddriga i bestickskorgen och skölj hela korgen. Jag erkänner att jag faktiskt inte räknat ut detta förrän någon sa det till mig.
Använd det du har hemma och improvisera.
Festmat, restmat. Men med slöa knivar fungerar ingenting. Tänk att kunna skära tomater med ett skär lixom 🙂
Knivvässaren! Jag har aldrig haft råd att lägga pengar på grymma knivar och när man tröttnat på att tomaterna blir mosade istället förnekarna så gör en knivvässaren susen! Man kan köpa billigt från typ ikea och det gör en sån stor skillnad! 🙂
Tipset är att ha gott om tid som då resulterar i god mat.
Mitt bästa tips i köket? Ta med dina barn i det du gör så att de tidigt lär sig att laga mat från grunden. I perioder provar jag också ett nytt recept i veckan så att jag utökar min repertoar. Sedan är ju bra redskap alltid något som underlättar!
Vassa knivar, faktiskt! (Men hade det varit pepparkvarnar man kunde vinna skulle jag ändå skrivit vassa knivar.)
Lycka över varje frisk dag man har och en skvätt kärlek i maten.
Laga mat till bra musik! Att dansa sig igenom matlagningen gör det så roligt. Och barnen vill ofta vara med och hjälpa till om det är bra stämning i köket 😀
Att förbereda o planera! På måndagar ser jag alltid till att planera för veckan vad som ska ätas, ser till att handla allt så det finns hemma. Redan på morgon tex Tina frysvaror för kvällens middag. Allt för att det ska underlätta vardagen när man väl ska tillaga. Och viktigt, håll rent i köket. Så mkt roligare att stå där då
Att använda riktigt bra kryddor, det är väldigt stor skillnad på kryddor och kryddor.
PLANERING! Att man tar sig tid att göra en veckoplan, vad ska man äta under veckan och köpa mat/använda det man har i bla frysen.
Av två anledningar:
1. Man slipper stå där ännu en kväll, äeej fasen har inte ”det där” hemma blir kebab igen.
2. Minskar matsvinn eftersom man bara köper det man använder.
Hälsar en tjej som köpt matvaror på halvvolley förut och typ bidragit till så mycket matsvinn.
Städa ugnen med sockerbitar
Bra råvaror och bra redskap!
Mina bästa tips är att förbereda så mycket man kan innan, ex skära (med bra knivar ) det som går innan. Sedan ha bra råvaror och ordning runt omkring sig. Hoppas hoppas på denna julklapp till mig själv
Yta. Diskmaskin. Och matkärlek !
Mitt bästa är att använda plasthandskar i köket som jag började med nu i pandemin. Hygieniskt och praktiskt. Och laga mat med kärlek och glädje till nära och kära är bästa kryddan. ❤️
Bästa tipset är att ha roligt i köket. Skratta och må bra för att skratta är livet särskilt 2020 Feliz Covidad ❤️
Mitt bästa tips för den stressiga vardagen är att alltid ha färdig hackade och skivade grönsaker i matlådor i kylen. Perfekt för att bara slänga ner i salladen eller wokpanna.
Smaka & våga är mina tips! Smaka på maten under tillagning för att våga krydda mer☺️
Ordning och reda med bra redskap är också förutsättningar som underlättar för att lyckas i köket!
Våga testa. Och funkar det inte efter ett par testomgångar.. svälj stoltheten och fråga mamma!
Bra råvaror är det allra viktigaste MEN bra köksutrustning gör det så mycket lättare och roligare!! Älskar att laga mat och baka!
Vassa välslipade knivar är ett måste i köket för att ge råvaror och mat den kärlek den förtjänar.
Att diska knivarna förhand efter användning är mitt nästa tips för att behålla den skärpan de förtjänar.
Testa dig fram och glöm all prestationsångest! Laga mat kan vara både enkelt och gott utan konstigheter
Mitt tips är att skära upp det du ska laga innan du sätter på plattorna. Annars blir det bara en stress under tiden du lagar mat, förberedelse är a och o. Medan du skär upp kan du njuta av musiken du har på och sippa på ett glas med en dryck du tycker om.
Att ha bra redskap och att våga testa nya saker i köket, att experimentera och testa sig fram i både matlagning och bakning.
Bästa tipset är lite bra musik, sänkta krav och att sedan duka fint, då brukar det mesta lösa sig. Just nu har vi väldigt slöa knivar så skulle gärna vinna en ny bra kvalitetskniv för att underlätta i vårt kök.
Härlig musik eller en pod att lyssna på, en bra kniv att skära bra närproducerade råvaror med och bra recept från din sida❤️❤️❤️
Mitt tips är att alltid se till att kök och speciellt köksbänken är så undanplockad som möjligt innan man sätter igång. Det är din arbetsyta, och precis som för en konstnär, vill man inte bli begränsad av att ytan tar slut när man skall låta kreativiteten flöda.
Mitt tips är att våga prova nya recept, testa nya råvaror. Learning by doing!
Mitt bästa tips:
Jag har Släppt kontrollen
Jag Sätter mig med ett glas vin
Å ser på när mannen min
Trollar fram en måltid
Underbart!
Mitt bästa tips är: Kompromissa inte med varken redskapen eller råvarorna. Minimera, men inte kompromissa. Det bästa är gott nog.
Mitt bästa tips i köket är att få laga mat tillsammans med nära och kära..
Genom kärlek och värme skapas gudomlig mat, så gjorde min mamma och nu jag. Barnen som nu är tonåringar älskar det ❤️
Fantasi, glädje och naturligtvis – en superkniv från Global!
När tomten kommer och tassa, hoppas jag det i paketet är knivar som är vassa. Ihop med bra råvaror, härlig musik och vänner som står en nära har man de ultimate receptet för en helgo kväll!
Att ha mysigt och kul. Tända ljus, musik och vassa knivar. Lek fram måltiderna.
Med Bra knivar och bra musik på hög volym rockar jag loss i köket!
Mitt tips är att våga testa att laga nya maträtter! Det är så lätt att fastna i samma maträtter vecka efter vecka… Testa något nytt det ger mig mer glädje i köket
Mitt bästa tips är: Bakpulver som tar bort dålig doft, rengör och gör rent i avlopp.
Bästa tipset är att skippa recepten och lita på din egen kunskap. Utgå från vad som finns i kyl frys och därefter skapa
Mitt tips är att ha bra redskap, en del fantasi och att våga lämna recepten och experimentera lite. Då brukar det kunna hända magi.
Bästa kökstipset är att vi inhandlat allt gott som skall lagas tillsammans, sen om det skall bli ätbart så ser vi till att jag håller mig långt från matlagningen och istället kör 100 % disk, tork och dukning om maten skall kunna ätas❤️
Mitt tips är att överlämna matlagningen med varm hand till mannen. Sedan sätter man sig tillrätta i soffan med ett glas bubbel
Mitt bästa tips är att låta barnen göra så mycket av jobbet som möjligt… win-win på många plan!
Inspirerande kokböcker/matblogg och bra redskap och att laga maten tillsammans med någon.
Mitt bästa tips är att städa undan medan du lagar, bor själv väldigt trångt så mitt tips är guld när man lagar storkoken inför veckans matlådor och inte vill att diskon överfylls
Det är att ta sig tid, ha bra råvaror, vassa knivar och att prova sig fram och experimentera lite. Det är inte hela världen att misslyckas. På’t igen bara.
Frångå recept och föreställningar om hur ngt ska vara. Inspireras av det du har hemma och freestyla♀️
Vem gillar att hacka lök? Ögon som rinner och fingrar som hackas av (?!). Men lök behövs. Det är ju gott och ger smak. Se då till att sätta på dig skyddsglasögon och hacka mängder med lök på en gång. Frys in i portionsförpackningar och ta fram vid behov!!!
”Alla kan laga mat!”
Följ receptet
Håll köksön rent
Använd bra köksverktyg(knivar)
Mitt bästa tips är att läsa igenom receptet noga innan, samt att du har det rent & snyggt runt omkring! Då går allt du tar dig för i köket, mycket lättare (och att ha bra knivar, så du slipper bli få träningsvärk i händerna)
Mitt främsta tips är att sätta in hörlurar med lämpligt innehåll, för att stänga ute barnens pågående armageddon under hellhour 😀
Riktigt vassa knivar hade kanske skyndat på matlagningen något och familjen kan äta tillsammans och sakta inse att ingen var arg på riktigt utan alla var bara hungriga. På riktigt.
Mitt bästa tips i köket är att diska undan medan du lagar/bakar mat. Tex i väntan på att löken ska fräsas klart så hinner man diska kniven som används till löken. Detta sparar en tid + att köket hålls i ordning och inget ton av disk samlas.
Håll rent och ha kul. Jag tycker personligen det blir lättare att hitta och utföra då.
Bra redskap gör matlagningen på riktigt sååå mycket roligare och lättare allt från mandolin, knivar, mixer och grytor.
Helt tråkigt, långsamt och kass
Att inte ha en kniv som är vass
Global är kungen i köket alla dagar
Som ger mig lycka när jag mat lagar
Mitt tips är ,förutom att ha bra redskap och bra råvaror, att ha tid. Att laga mat stressad blir sällan bra. När jag har gott om tid så sätter jag på en kopp Te och sedan ser jag matlagningen som en meditation. Jag försöker vara närvarande och känner tacksamhet för att få laga god o hälsosam mat till mig och min familj.
Att aldrig diska knivar i diskmaskinen. Att man alltid ska ha det i bra skick! Underlättar hela matlagningen
Mitt bästa tips i köket är FÖRBEREDELSE OCH PLANERING- att stressa fram mat är sällan roligt
Grönsaksstavar som hungriga och otåliga barn (och vuxna) kan knapra på under tiden maten lagas.
Och såklart att ha bra och vassa knivar är A och O- så mycket roligare matlagningen blir då (glöm inte att underhålla skärpan med tex ett brynstål och lämna in knivarna för slipning då och då)
Och ett sista tips; en fuktad disktrasa, papper eller handduk under skärbrädan, så ligger den på plats och vippar inte om den blivit skev
Mitt bästa tips är att våga prova sig fram för att upptäcka nya smaker och smakkombinationer.
Mitt bästa tips för att slippa stöket och stressen i köket när man ska laga mat är: förbered allt genom att hacka allt och lägga upp upp alla ingredienser i skålar innan du börjar laga maten. Alltså fokus på en sak i taget. Slippa stöket och stressen helt enkelt
Med glädje till mat, kan dessa knivar användas till både potatis och spenat.
Då jag började se matlagningen som ett intresse och inte ett nödvändigt ont förändrades allt. Det får ta lång tid och jag njuter hela den tiden. Dessutom blir maten så mycket godare när tid och kärlek ingår istället för stress.
Att ha bra redskap som t. ex vassa knivar!
Vassa knivar, gärna flera stycken så många kan stå runt köksön och hjälpa till att laga mat.
Självklart bra råvaror. Samt bra redskap, som vassa knivar. Jag gör egen mat til min katt, och då är vassa knivar ett måste. Dessa skulle verkligen behövas!
Ett gäng knivar som Global skulle göra mig galet glad för att kunna jobba bra i köket mitt i julstöket. Om inte till jul så blir det en massa annat kul 2021.
Mitt bästa tips i köket är att låta matlagningen ta tid
Med bra knivar från Global jag hackar med stil
I vårt kök lagas maten från grunden
Till recept jag är sällan bunden
Att med hjälp av maten göra vardagen till fest
Det är det jag gillar allra mest.
Som gammal kock så är det givetvis mitt bästa tips att använda bra kvinar och ta hand om dem. Fattas några i köket som just inte blivit omhändertsgna väl. Knivbrev är superbra trallalaa.
Spela din favoritlåt, korka av en flaska vin och ha kul i köket.
Att ha bra förutsättningar!!
Yta, redskap, tid, råvaror och lust
Ett glas gott att dricka så kan det inte annat än bli en kanonmiddag
Ha alltid musik på till matlagningen!
Att ha bra förutsättningar!!
Yta,Redskap,Tid,Råvaror och lust!
Med ett glas gott att dricka kan det inte annat än att bli en kanonmiddag
Ett rent kök och skön stämning. Bra sällskap och ett gott recept att följa.
Att använda BRA råvaror! Framförallt när det kommer till kryddor – går inte att jämföra färska kryddor med torkade Sen även att använda sous-vide till så mycket som möjligt – både smidigt och gör allting 10ggr godare!!
Bra ekologiska råvaror samt en uppsättning Global knivar från Bagaren och Kocken.
Att ha få, men riktigt bra redskap i köket.
Ät vegetariskt – om inte jämt, så flera gånger i veckan i alla fall (välj svenskt naturbeteskött när/om man äter kött). Undvik flygtransporterade grönsaker; var nyfiken och noggrann och kräv att din livsmedelshandlare kan ge dig den information du behöver. Ät utifrån säsong. Släng aldrig mat som inte är något fel på – hitta på nya recept, och ha alltid matlåda till jobbet.
Idétorka? Tänk baklänges! Dvs. ha olika basvaror som utgör proteinet. Ställ sedan frågan vad ni är sugna på. Italienskt? Indiskt? Och så väljer man protein när man bestämt sitt kryddtema. De torra kryddorna har jag redan blandat och de färska tillsätter jag sedan. Våra fyra absoluta favoriter är 1) Italien: basilika, oregano, salvia, vitlök, citronskal. 2) Indien: senapsfrön, chilipeppar, ingefära, kardemumma, kanel, gurkmeja, spiskummin, bockhornsklöver, koriander. 3) Sverige: dill, senapsfrö, gräslök, pepparrot. 4) Den ultimata stekkryddan: lökpulver, spiskummin, dragon (passar till allt!).
På det här sättet blir det (nästan) aldrig svårt att bestämma mat. Den blir god och ingenting kastas, och det är så härligt med den variation som kryddor åstadkommer.
Mitt bästa tips är att handla närproducerat och ekologiskt. På det viset vet jag exakt vad jag stoppar i mig och att det inte innehåller tillsatser som är dåliga för kroppen. Att dessutom stötta lokala företagare gör det hela ännu bättre!
Mitt bästa tips är att ha kul när du lagar mat, bra musik, dansa loss och busa lite.
Att man ska tänka på att det mesta går att frysa så man slipper slänga! Och man förlänger hållbarheten. Frukt, bär, grönsaker, kryddor, nötter, slattar av grädde – you name it! delade i lämplig storlek fryser jag in. Lyxigt och enkelt att kunna plocka fram när man behöver!
En liten plan sen bra redskap och råvaror. Våga testa nytt och ett glatt humör
Mitt bästa tips är att satsa lite extra på det gröna i måltiden och göra det till måltidens glansnummer!
Att planera så man slipper stressa och kan njuta av matlagningen och hålla undan under tiden så man slipper ett nervsammanbrott efteråt
Mitt tips är handfast, se till att planera vid uppskärning så att man slipper krosskontaminering. Först skära upp allt det gröna, fruktiga och sist köttet. På så vis behövs det inte byte av skärbräda och extra disk.
Bästa i köket är att se över vad som finns i kylskåp, frys och skafferi för att minska matsvinnet. Önskar hållbara produkter som är bra för miljön och hälsan och som dessutom håller längre.
Rengör träskärbrädor med salt
Förklädet. Oavsett vilken mat som lagas, har jag varit med om att kläder har förstörts av livsmedel med färg eller av oljor – och vid grillen kör jag läderförkläde!
Mitt bästa tips är att ha bra knivar! Allt går så mkt smidigare och om du har oturen att skära dig blir snittet mkt finare
Mitt tips är att med halvjämna mellanrum gå igenom alla skåp och lådor och skafferi, kyl/frys osv. Lägg fram allt och stoppa bara tillbaka det du ANVÄNDER, resten går i graven eller skänks till 2handbutiker eller vänner. Så skönt sen när du lättare hittar dina favoriter utan att gräva igenom massa onödiga produkter/prylar! 🙂
Jag brukar försöka spara alla rester och skal från när jag förbereder grönsaker som morötter, potatis, selleri och lök eller annat. Viktigast är att de blivit ordentligt tvättade innan. Enklast är att ha en låda eller påse i frysen somm fylls allt eftersom.
När jag har tid så kokar jag en grönsaksbuljong med alla skalen. Jag tillsätter även smakförstärkare som tomatpuré, olja, salt, och pepparkorn. När buljongen kokat i en timme så häller jag upp buljongen mindre kärl och fryser in det till senare soppor och grytor. Oftast brukar jag laga en soppa i samband med kokningen.
Men det går att göra en rätt till!
Bitarna och skalen som silas ur buljongen lägger jag upp på en plåt med olja och rikligt med salt och eventuellt någon krydda. Sedan torkar jag dem på lägsta värmen i ugnen några timmar eller över natt. Sedan har man krispiga skalchips att äta!
Mitt bästa tips (som småbarnsförälder) är att alltid ha en plan för att kunna laga ngt snabbt till ett hungrigt liten tjej.
Snabbt, gott och klimatsmart är att ta röda linser, kokosmjölk och en tetra krossade tomater. Låt koka ihop med lite buljong, kryddor och citron – älskas av alla!
Det här är min sambos drömvinst! 🙂
Mitt bästa tips i köket är att alltid ha en del basvaror hemma – så som imat, bönor och gryn, krossade tomater och en stor blandning kryddor. Då kan man alltid laga en god gryta, de dagar man har slut på fantasi eller bara vill slänga ihop något snabbt 🙂
Använd kaffesump att skrubba ren träskärbrädan med.
Diska medan du håller på att laga maten så blir det mindre att ta hand om efteråt.
Att laga mat med sällskap! Antingen en podd i öronen, eller med kompisar eller partners som sällskap eller som en extra hand
Att laga med kärlek funkar alltid oavsett vad man lagar
Och självklart är det viktigt att hitta ett rätt recept
Alltid använda bra och vassa knivar. Då blir det både lättare och går snabbare att laga mat. Dessutom ser jag alltid till att städa undan under tiden och efter matlagningen så är det enda som återstår att bara njuta av maten
Tid, bra produkter och material. Då går både matlagning och bakning som en dans. Självklart vill man vara den vassate kniven…
Befintlig kniv med ett kasst BLAD,
– ett nytt set skulle göra mig och familjen GLAD
Att ligga steget före, ha bra råvaror & bra redskap. ⭐️ (Och att en man som är grym i just köket skadar ju inte heller ) ⭐️
Sätt på riktigt bra musik och laga mat tillsammans
Vassa knivar är a och o i köket. Det startar med bra och vassa knivar, sen är det bara att sätta igång och låta fantasin flöda!
Multitaska! Diska medans pastan kokar, förbered frukosten medans du gör middag osv. Allt känns bättre när man får mycket gjort och inte har saker liggandes.
En vass kniv är ett måste (en självklarhet hos oss) men när man hackat och sölat ned så är den klassiska DEGSKRAPAN ett av det enklaste, bästa, definitivt billigaste hjälpmedlet man kan ha i köket. Bänken blir ren i ett nafs.
Involvera barnen i köket med allt som det innebär av laga mat, inköp av råvaror, matrealvård, planering, duka
med finporslin m.m. Jag tror det skapar det bästa förutsättningarna för barnens egna liv i framtiden. Och låt även små barn använda vassa knivar ( under uppsikt av vuxen), då det är minst risk att slinta och skära sig med en skarp kniv!
Mitt bästa tips är att ha många öppna ytor i köket dit man kan bjuda in fler till att delta i matlagningen. Att få laga mat med familj och vänner är det bästa jag vet! Själva matlagningen blir socialt och alla känner sig delaktiga och har kul. Att då ha knivar åt alla är A och O 🙂
Utöver detta så tipsar jag varmt om att steka på alla kryddor för att verkligen ta fram så mycket smak som möjligt i matlagningen.
Att ha en riktigt bra uppsättning vassa knivar är ovärderligt, inget annat köksredskap påverkar kvalitén på din matlagningsupplevelse lika mycket. Allt blir lättare, allt går snabbare, allt blir roligare. Så mitt tips är att skaffa ett år riktigt bra knivar och sen låta fantasin flöda!
Musik, skratt och inkludering ❤️ Då kan magi i köket börja.
Musik, skratt och inkludering ❤️ Då kan magi i köket börja.
Ett matlagnings-hack jag har lärt mig är att till all fet mat tillsätta liite syra. Det kan t.ex. vara att tillsätta en tesked vinäger i en gräddig pastasås. Detta höjer smakerna något otroligt och balanserar fett och sälta på ett perfekt sätt!
Att ha ordning och reda, vassa knivar och att vara lugn.
Att våga experimentera med de ingredienser man har hemma och se till att nyttja så mycket som möjligt för att slippa onödigt svinn. Både bra för planeten, plånboken och för att kunna hitta nya spännande maträtter! 🙂
Bra knivar ☺️
Lite salt och peppar och mycket kärlek och kreativitet!
Mitt bästa tips är att slipa knivarna. En slö kniv är en farlig kniv!
Glädje, kärlek och vassa knivar förgyller verkligen tillvaron i köket!
Att frysa in slattar i isbitsform! Jättebra sätt att minska matsvinnet, och väldigt smidigt att bara ta upp ett par iskuber med tomatpuré när man ska göra sås istället för att öppna en ny burk. Vin, pesto, aquafaba och kaffe är andra saker jag fryser in jämt.
Tålamod! Förutom det så Har det senaste tänkt om och lagar bara mat jag själv vill (kanske ngt undantag) tappade inspirationen helt efter flera års klassisk svensk familjemat.
Mitt bästa tips är att inte ta det på för stort allvar, det ska vara kul att laga mat! Vassa knivar hjälper. Köp bra råvaror! Och att bjuda in gästerna att vara med och laga mat, matlagning och att äta tillsammans är ett så fundamentalt sätt att umgås♡
Mitt bästa tips är att inte bli besviken när det inte går som man tänkt sig. Med små barn brukar det mitt i matlagningen dyka upp väldigt viktiga saker som att springa och kissa osv. Vilket i sin tur innebär att jag tex måste stänga av den halvt kokande pasta. Den blir inte så bra då när man kör igång igen
KOKA SOPPA PÅ EN SPIK GÖR MIN MIDDAG SÅ UNIK !
FRYS OCH KYLSKÅPSRENSNING GER MIG DÅ EN UNIK MIDDAG ATT BJUDA PÅ.
Mitt bästa….att laga mat tillsammans med sin man och ibland är även flickorna med. Allt blir så mycket roligare och mysigare att göra tillsammans ❤
Mitt bästa tips i köket är att laga mat tillsammans med någon man tycker om. Lite härlig musik på stereon och något gott i glaset medan man lagar maten. Då spelar det ingen roll om du gör en tjusig söndagsmiddag eller steker på lite fiskpinnar en mörk tisdag. Det blir trevligt ändå 🙂
Bästa tipset i köket har såklart med knivar att göra.
Lägg alltid en fuktigt wettexduk/disktrasa underst mellan underlaget och skärbrädan så att den inte glider medan du skär och hackar. Då får du perfekt kontroll över både kniv och matvara.
Mitt tips är att skaffa sig en lika underbar man som jag har som lagar så god mat till oss, ren lyx! Jag vet att han skulle bli sååå glad för vinst av denna lucka!
Bra knivar och bra råvaror..
Mitt bästa tips i köket är att ha roligt, varva ner. Sätt på bra musik och sjunga/dansa medans man lagar gör mig på gott humör
Mitt bästa tips är att VÅGA. Många är så rädda att göra ”fel” att de inte ens testar. Jag brukar tänka att ”det värsta som händer är att det inte blir gott” och tack vare att man är nyfiken och vågar prova har man hittat många nya favoriter.
Mitt bästa tips är att våga utmana sig och att tänka “utanför boxen”- att våga helt enkelt. Frångå recept, våga blanda smaker och nya smak-konstellationer. Utmana dig själv och använd endast råvaror som finns hemma- oftast kommer de bäst recepten och idéerna fram när man mixar, blandar och gör nya saker. Gå utanför comfort-zonen men framförallt glöm allt vad dl-mått och recept heter! Gå på känslan, ha kul och tänk att det värsta som kan hända är att det inte blir gott!
Att laga klimatsmart och göra storkok på en å samma gång. Spar både tid och energi
Att ha barnen delaktiga i matlagningen, blir så mycket roligare att laga mat
Fina råvaror och våga testa nytt, tex slänga ihop saker man har hemma bara..
Mitt bästa tips är att skapa nytt ned rester, ofta blir det godare än det var från början.
Laga mat ifrån hjärtat, och var inte rädd för att våga,
tycker du det är läskigt så kan du alltid Google fråga!
Vassa knivar är såklart inte fel,
men det är ändå bara en liten del.
Se till att ha tid, och se till att ha kul
då kommer det inte bli för mycket strul.
Bjud sedan familj & vänner,
kanske även de du inte känner.
Det kan bli hur bra som helst –
och du på matlagning blir helt frälst.
Våga, våga och våga! Våga vara nyfiken, testa nya smaker, bjud dina smaklökar på nya smaker, dom kommer jubla. Perfekt när maten blir tråkig och menyn bara blir de samma. Behöver inte vara så avancerat, ställ dig framför kryddhyllan i affären, blund och peka och där har du en nya krydda. De värsta som kan hända om du vågar testa nytt, är att det inte är gott och va spelar de för roll om 10 år? men de bästa är ju att matlagningen blir en helt annan grej, så våga!
Mitt bästa tips är att laga mat med kärlek och känsla. Då blir det gott oavsett om det är något enklare eller något mer avancerat ❤️
Att det är rent och snyggt innan man sätter igång och att man plockar undan kontinuerligt under matlagningens gång
Mitt bästa tips i köket är att under sommar perioden frysa in färska råvaror så som blåbär, björnbär, nypon, äppel klyftor, svamp och rabarber så att man har bra råvaror året om som både är nyttigt, ekologiskt och miljövänligt. Sveriges natur har massor av mat som kan användas till både maträtter och deserter så varför inte ta vara på den möjligheten?
Försök släpp på prestationsångesten! Det blir som det blir och den som inte gillar det kan fixa något annat!
Bästa tipset är heltklart ha vassa knivar och ordning och reda.
Diska undan allteftersom i köket när du håller på. Slipper att växa till stora berg då! Tänk att få avnjuta en middag och den värsta disken redan är avklarad! Enkla nya rutiner kan förändra det hela!
Att sätta på en bra podd eller musik och att smaka av maten OFTA 🙂
Mitt bästa tips i köket är att plocka undan medans man lagar maten, blir såå mycket lättare att undvika kaos då!
Att ha bra redskap och även bra råvaror. Sällskap och ej under stress gör det ännu bättre.
Mitt allra bästa tips i köket är en grymt bra podd i öronen och avsatt tid för att laga god mat. Stressa inte och byt ut ingredienser till saker du själv gillar. Strunta i att följa receptet till punkt och pricka! Bara du vet vad du gillar 🙂
Anpassa efter tid och möjlighet för att undvika stress
Ha roligt! Bra redskap och bra råvaror och bra musik!
Att låta den som kan och tycker det är roligt stå för matlagningen och bakningen. Det brukar bli bäst då!
En vass kniv och ett bra planeringsschema. Då kan du inte misslyckas!
Lägg färsk broccoli, blomkål och morötter i en bunke kallt vatten i kylen så står de sig en hel vecka. Bra i Covid tider så man inte behöver in på affären lika ofta för att ha färska grönsaker
Handdukar i bestick lådorna för mindre slammer
Att laga tillsammans! Slippa bolla alla moment själv ibland och ha en mysig stund tillsammans. Längtar nu tills det att man återigen kan samlas med släkt och vänner i och runt köket och mat. Också att få smaka och snacksa samtidigt, njuta av ingredienserna!
Mitt bästa tips är att ha med barnen i käket och inte ha så höga krav. Det blir så mycket roligare då
Mitt bästa tips är rätt och slätt
Råvaror och knivar av högsta klass
Plus en gnutta salt till varje rätt
Och till det, massor av kärlek i stora lass!
Mitt bästa tips i köket är att sätta på en riktigt bra låt, ta fram det där goda ingredienserna och låta matlagningen ta tid, då blir det alltid bra.
Mitt bästa tips!
Smak, smaka, smaka! Smaka av all mat du gör! Då får du det bästa resultatet!
Att våga experimentera!
Det kan inte bli mer än tokigt och då vet man till nästa gång.
Ett annat är att laga så det finns lite matlådor i frysen till dom dagar man inte har tid/lust/ork att laga mat.
Bästa tycker jag är att låta barnen vara med i matlagningen. Så kul att se hur de lär sig och känner att de är en del av det hela.
Mitt favoritknep som överraskande få tycks känna till, när man skalar vitlök, är att först trycka till klyftan med knivens blad lite lätt så går det superfort att få av skalet på klyftan.
Laga mat tillsammans med någon och samarbeta i köket! Det blir roligare, enklare och framförallt så blir det en upplevelse att skapa något och njuta det tillsammans!
Lägg fram allt som ska vara i innan, hacka även allt innan.
HA FINT PORSLIN OCH BRA REDSKAP! Det är så mycket roligare att både laga och äta om man har bra saker. Att ha fina knivar framme, ha fina maskiner som kan stå framme och fina grytor uppmuntrar till att gå loss i köket. Att sedan ha fint porslin att servera på sätter guldkant på vardagen!
Lyssna på musik, ha tiden och se till att ha bra redskap (vassa knivar tex) och fina råvaror.
Att vara närvarande i matlagningen❤
mitt bästa tips är att ha kul i köket, använd bra redskap och bra råvaror, och experimentera fram egna recept 😀
Jag skulle säga ta in lite per Morberg i köket; Våga improvisera och våga pröva nya saker.
Mitt bästa tips är att placera en träsked under potatisen när man ska skära den för att göra hasselbackspotatis. Då är man säker att man inte skär igenom! Dessutom krävs även bra vassa knivar 🙂
Bra ljus! Fyllt kylskåp – planerad mat för veckan! Och just det ja – bra och vassa knivar, det blir så mycket roligare att laga mat!
Preppa! Ta fram alla ingredienser och redskap som du ska använda och skala/skär/hacka allt innan du börjar själva “lagandet”. I samband med preppen så gör du en grönsakstallrik till barnen, som de kan äta medans du lagar maten i lugn och ro 🙂
Att laga mat tillsammans någon man tycker om❣️
Mitt bästa tips är att hålla rent och snyggt och att använda bra redskap!
Va väl förbered, se till så du har allt du behöver innan du börjar laga maten. Så att du inte märker mitt i matlagningen att du saknar någon av det viktigaste ingredienserna.
Mitt bästa tips i köket är att inte vara rädd för att testa nya smaker och tänka utanför boxen. Råvaror efter säsong och det som finns hemma. Såklart är bra redskap, så som vassa knivar något som gör matlagningen roligare.
Spara tid och irritation genom ordning och reda framför allt i skafferiet. Varenda mjölpåse och kartong ställs i en plastpåse innan den hamnar på hyllan.
Att laga mat ska vara kul – låt dig inte stressas av hungriga magar! Tänk på att våga prova nya recept och glöm inte att smaka av.
Att låta sambon laga maten! Då är allt som absolut smidigast för mig!
Med kockens kniv i rättan hand blir den godaste steken till den perfektas form.
Att inte vara rädd för att krydda, det är gott med smaker och det kan verkligen göra stor skillnad på en maträtt.
Eftersom jag är lat så lagar jag många portioner när jag ändå håller på. Föredrar mat lagad i ugn. Smidigt och inget matos som kan trigga igång migränen. Sen är jag väldigt noga med hygienen i köket så bakterierädda personer törs äta min mat.
Mitt bästa tips i köket är att smaka av maten jag lagar, under tiden jag lagar den alltså. Att det är någorlunda städat i köket innan matlagning underlättar ju också för inspirationen.
Globalknivarna är dom bästa! Riktiga proffsknivar! Yngsta sonen flyttar hemifrån snart. Tänk att få ge ett helt sett med knivar som inflyttningspresent! Vilken lycka!
Bra knivar är mitt bästa tips. Global är kungen av knivar. Jag har aldrig använt något så bra. Skarpa, balanserade, lättslipade och snygga! Tyvärr är min senaste Global-kniv skadad och jag skulle verkligen behöva en ny. Får jag sedan flera vore det rena himmelriket – ett stort lyft för köksarbete.
Mitt bästa tips i köket är att alltid hålla mina knivar väl skärpta. Att börja matlagningen med att ta fram knivskärparen och se till att den gör vad den kan för att göra knivarna rättvisa. Sedan blir matlagningen så mycket roligare! <3
Matlagning är vår familjs stora passion
vi letar ständigt recept och ny inspiration!
Ja, hos oss samlas vi alla gärna i köket,
där trivs vi bäst, bland dofterna och stöket!
Jag tror det är det som är det bästa tips vi kan ge
-resultatet blir som bäst då alla är me!
Vi turas om att handla och att välja mat,
att duka och att diska alla fat!
Alla får vara delaktiga -det sätter pricken över i:et
och ger oss fina stunder i det dagliga livet!
Ha bra redskap, goda råvaror och gör saker tillsammans
Ättika för rengöring! Funkar överallt 🙂
Idag avkalkade jag både kaffekokare och vattenkokare och häromdagen städade jag ugnen.
Att ha bra redskap och utrustning man trivs med, gärna tid och det vanligaste man använder i mat- och kryddväg hemma.
Att planera kommande vecka under helgen, med fokus på vilka råvaror som är i säsong för att vara snäll mot miljön och foodpreppa. Och bra verktyg! För allt blir enklare med bra grejer i köket. Det är ett måste i vår stressiga vardag med småbarn, två heltidsjobb och ambitioner om några träningspass i veckan i alla fall…. Det enda vi saknar är riktigt bra knivar så vinsten hade varit en dröm! Tänk vad rolig matlagningen hade blivit!
Mitt bästa kökstips är simpelt men effektivt: Att använda gummihandskar för att öppna burkar och flaskor.
Det har räddat mina svaga handleder många gånger.
Samarbeta! Blir såå mycket mysigare och roligare om man lagar mat tillsammans.
Mitt bästa tips är att alltid ha med surfplatta när man lagar mat.
Det har gjort mig till en mycket bättre kock.
Man hittar allt från bästa tipsen på hur man slipar sin kniv till hur man bäst tar bort fläckar på kläder när man slarvat lite.
Och sist men inte minst en oändligt massa recept på hälsosam mat att laga.
Bra redskap gör matlagningen så mycket roligare
Att när du skall skära dina goa grönsaker på skärbrädan, lägga en fuktig trasa under brädan så glider den ej runt.
Att våga misslyckas för att lära sig och sedan: Lyckas !
Mitt bästa tips är att hålla efter sin arbetsyta under tiden man lagar mat, på så vis blir det inte lika mycket att ta hand om efter middagen!
Att ha bra redskap och bra råvaror samtidigt som man ger sig själv tid och inte stressar.
Tommy
Vi älskar att laga mat och med detta fina knivset från Global så jag skulle jag kunna bli lika knivskarp som min man. ❤️
Min särbo åt mina slöa knivar skrattar
Tänker inte flytta in hos mig förrän jag fattar
Att vassa knivar är det enda rätta
För att få honom känna riktig hetta
Så snälla låt mig vinna
Jag vill ju på riktigt hinna
Briljera och överraska min man med
En kärlek som för alltid ska brinna
❤
Maten smakar godast om man tillagar den själv från början men också genom att involverar andra. Jag och min sambo försöker laga maten tillsammans, i den mån det går. Gemenskap och kärlek
Fräscha råvaror, gärna lite musik, ett glas vin och fint sällskap. Om det är på en helg, annars räcker fräscha råvaror långt 😉
En upptäckarlust och en längtan att skapa, är en bra grund att stå på i köket, att få gäster till bords att efter mera mat gapa, är en belöning för allt detta stöket. En stor portion vilja, en stor portion driv är en bra start till att lyfta sin kniv. Att hacka och skära allt som ska upp på ett fat, är en viktig del i skapandet av mat.
Glädje och upptäckarlusta är mina viktigaste tips.
Att göra storkok i form av härliga mustiga grytor med många olika ingredienser och kryddor – blir gott och räcker länge. Vassa knivar skulle underlätta allt hackande som krävs!
Att använda fina ekologiska och gärna närproducerade råvaror.
Lämna alltid köket i ordning, ha kul när du lagar mat och våga experimentera!
Bra musik, ett glas vin och gott om tid. Detta set skulle jag ge till mina föräldrar, för lite matlagningspepp i tider av isolering ❤️
Var inte rädd för att testa dig fram med smakerna. Jag brukar alltid ha soja, salt och vinäger eller citronsaft att smaka av med!
Va inte så rädd för buljong. Det ger smak och är lätt metod för smakförhöjare. Finns massa ekologiska och många småföretagare gör också sin egen!
Inga halvfabrikat! Med naturliga ingredienser blir det bra och kroppen blir nöjd.
Vassa knivar krävs för att hantera råvarorna.
Ställ någon annan där ibland också – om du som jag är den enda i hushållet som ALLTID lagar mat! Låt din partner, kompis eller barnen laga något nytt och gott, medan du slappnar av och tittar på 🙂
Att testa nya recept och maträtter men också tillåta sig att ofta äta det där man gillar mest liksom ibland färdigmat eller halvfabrikat för att få mat snabbt när man behöver det.
Sambon pratar om att han skulle vilja ha bättre knivar.
Mitt tips är att lyssna på en bra talbok. Är boken bra vill man fortsätta lyssna och man blir inspirerad att laga mer mat för att få lyssna vidare och såklart blir matlagningen roligare och därmed godare
Sätt på en bra podd eller go musik. Ta inte matlagningen på så stort allvar, lek och ha kul så blir nog allt bra tillslut!!!
Knivar i köket är viktigast att ha
då blir förberedelser och matlagning bra
Det gäller också att skärpan är total
just så som eggen på Global
Man behöver inte vara den vassaste kniven i lådan för att lyckas i köket men det underlättar att ha en.
Mitt bästa tips är att ha kul i köket, har du vänner hemma, be dem hjälpa till. Det blir så mycket trevligare då.
Att planera måltider kanske dagen innan åtminstone så slipper du stress och fundera över vad som ska lagas i sista stund. 🙂 Och att se till att ta sig tiden till att laga en god måltid till sig själv!
Mitt bästa tips är att inte ta några genvägar när man lagar mat, utan att göra allting ordentligt. Det kanske tar lite extra tid, men det blir också extra gott! Salta pastavattnet rikligt, skölj inte av pastan när den är klar- då sköljer du bort alla goda smaker, använd färska grönsaker i woken istället för frysta, torrstek svampen innan du fräser på den osv. En bra tumregel är att försöka få till en bra balans mellan sött, syrligt och umami. Helt enkelt – lär dig om de olika momenten i matlagning och ta dig tiden för dem! Om resultatet blir bra så tror jag att matlagningen blir ännu roligare nästa gång!
Att planera, ha gott om tid och ha bra råvaror. Lite fantasi i matlagningen är också bra.