Löpning är grejen!

av Cecilia Folkesson

Ikväll var jag (tillsammans med många andra) på en föreläsning om löpning. Jag har nämnt det innan och nu ska det ske. Jag ska börja springa. Lite dålig timing med tanke på höst.. Menmen.

Föreläsningen som hölls av bl.a. Jonas Bergqvist innehöll både kost (mer fett mindre kolhydrater) och fördelarna med att springa barfota. Eller i detta fall barfotaskor.

Så när jag kommer hem är det dags att börja. Och nästa sommar får det bli något lagom lopp. Tips?

 

20120919-221418.jpg

20120919-221424.jpg

Du kanske även gillar detta

9 kommentarer

Helena 19 september, 2012 - 22:35

Hösten är den bästa årstiden för att springa, passar kanon för att börja med löpning nu 🙂 Jag läste några inlägg bak att du är verkligen emot sötningsmedel, som tex aspartam i light läsk. Men samtidigt dricker du Celsius som innehåller sötningsmedlet sukralos. Har jag missat något?

Mvh Helena

Svara
Cecilia Folkesson 19 september, 2012 - 22:44

Hej! Ja då är det bara att börja ju! Ingen ursäkt 😉

Ang sötningsmedel, jag tycker att baka med Stevia och liknande är onödigt. Generellt gillar jag inte sötningsmedel. Men någon enstaka gång om jag ätit dåligt under dagen eller är allmänt trött, då kan en celsius slinka ner..

Men inget jag väljer framför riktig mat och riktig energi 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara
Mia 19 september, 2012 - 23:09

Vad kul med löpning!! Det är härlig träning, och den friska höstuften är riktigt härlig att springa i 🙂 Springa på lågkolhydratkost har fungerat kanon för mig, uthålligheten blir kanon, det känns som man “håller” längre! Sprang millopp och göteborgsvarvet på lågkolydratskost och det gick jättebra 😉 stort lycka till!!

Svara
Emelie 20 september, 2012 - 06:26

Hej!

Du måste ju bara ta och springa midnattsloppet i Göteborg! Vilken folkfest. 🙂
Har tidigare varit en inbiten löpartjej och äter en lågkolhydratskost. Det funkar jättebra för mig när jag tränar milen, men när jag skall upp i distans som t.ex. 15 km så måste jag ha haft i mig kolhydrater, det blir VÄLDIGT tungt annars.

// Emelie

Svara
Caroline 20 september, 2012 - 08:23

Gbg varvet är ju bara såå kul! Det låter ju kanske långt med 2,1 mil men börjar du nu så fixar du ju det lätt 🙂

Svara
Bea 20 september, 2012 - 09:33

Kul att du ska börja springa, det är ju så himla kul och skönt:-)
Jag kan tipsa om Lerumsloppet som går i april. Ett litet fint lopp på en mil. Annars finns ju alltid de stora stadsloppen om du vill ha folkfesten. Jag springer ultralopp på lågkolhydratkost och det funkar finfint. Lycka till!!

Svara
Rygis 20 september, 2012 - 09:54

Jag tänkte också nämna Midnattsloppet, jag har själv detta som mål! Pepp!

Svara
Agnes 21 september, 2012 - 11:44

Kretsloppet i Borås nästa semtember vore väl toppen 🙂 Sprang själv en mil i år utan att ha sprungit någon gång… inte den bästa idén kanske:P Men detta gör ju att man blir taggad inför nästa år, tiden kan ju inte bli sämre menar jag 😛

Men Kretsloppet i Borås Cecilia! 🙂 En riktig liten folkfest 🙂 Ha det gott! 🙂 Tack för all inspiration 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 21 september, 2012 - 20:01

kretsloppet låter som en plan. lutar nog åt det 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More