Linssallad med belugalinser – ett gott och mättande tillbehör!
Linssallad – eller rättare sagt varma sallader är en favorit sedan läng. Älskar att samla ihop rester från kylen och få till en god sallad. Och hemligheten brukar vara vitlök, något syrligt och kryddor/örter.
På senaste har jag fastnat för olika typer av ljumna sallader med bönor och linser och den jag senast fick till blev supergod!
Du behöver självklart inte följa detta recept till punk och pricka – utan använd det du redan har hemma.
Så här kan du anpassa / byta ut innehållet:
Linser mot quinoa eller bönor
Citron mot äppelcidervinäger
Fetaost mot veganskt alternativ
Zucchini mot tunnt hyvlad morot
osv.
Linssallad med belugaliser
(ca 2 portioner)
- 2 dl belugalinser
- 1/2 zucchini
- 1/2 rödlök
- 1 näve cocktailtomater
- 1 näve oliver
- 1/2 förp. fetaost (kan uteslutas)
- Färsk basilika
- Olja
- Citron
- Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. (Brukar vara 1 del linser, 2 delar vatten.) Ha gärna i lite grönsaksbuljong när du kokar dem så blir de ännu godare.
- Skala och skiva vitlök och rödlök och skiva zucchinin.
- Fräs vitlök, rödlök och zucchini i olja eller smör.
- I med belugalinser, tomater och oliver och värm upp.
- Ta av från värmen och smula över fetaost, pressa över saften från en halv citron, i med färsk basilika och smaka av salt och nymalen svartpeppar.
Fler recept på sallader och tillbehör
Här hittar du 8 utvalda sallader och tillbehör från mina recept. Du hittar alla mina recept här – alltid glutenfritt och utan vitt socker!
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev