Lchf-västerbottenpaj

av Cecilia Folkesson

Denna helg spenderar vi i Sölvesborg. När vi kom fram bjöds det på en mini-LCHFkräftskiva inklusive världens godaste LCHF-västerbottenpaj. Känns som att det kommer bli en bra helg! Här är receptet på pajen:

Pajskal
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
40 g smör
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 ägg

Fyllning
4 ägg
2 dl vispgrädde
Salt och peppar
300 g riven västerbottenost

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön.
2. Blanda i smör, fiberhusk, salt och ägg. Knåda till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.
3. Tryck ut pajskalet i en pajform och förgrädda 8-10 min.
4. Höj ugnen till 225 grader.
5. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Blanda ner riven ost och häll allt i pajskalet. Grädda 20-25 min.

 

20120810-223817.jpg

20120810-223824.jpg

20120810-223849.jpg

20120810-223855.jpg

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Anna 11 augusti, 2012 - 08:59

Den ser supergod ut 🙂 Jag önskar att jag kunde hitta ett recept på västerbottenostpaj som är Low Carb och Low Fat 🙂 Verkar svårt dock!

Svara
Lena Pesula 11 juli, 2013 - 18:26

Så inspirerande blogg du har =) Hittade hit idag och återvänder gärna =) Tack för din receptsamling som gett mig många nya idéer.
/Lena

Svara
Cecilia Folkesson 11 juli, 2013 - 21:12

Kul att höra! tack så mycket!

Svara
Gustaf 12 augusti, 2014 - 11:11

Tack för paj-receptet! Testade men tycker att det smakade lite för mycket mandel vilket inte gick jättebra ihop med “västerbottensmaken”, pajdegen smakade nästan bittermandel och smakupplevelsen påminde t.o.m. om marsipan… Använde Urtekrams mandelmjöl. Går det att byta ut mandelmjölet till något annat och i så fall vad?
Tack /Gustaf

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More