Köttgryta i Crock-pot är så smidigt! Slängde ihop en gryta innan vi åkte hemifrån, kom tillbaks 10 timmar senare och då var middagen klar. Bara att fixa lite tillbehör. Och köttet blir fantastiskt mört. Man kan välja vilket kött man vill, jag använde grytbitar på ren denna gång. Tänk på att vanlig soja innehåller gluten, vill du göra grytan helt glutenfri, använd tamarisojan i receptet.
Kryddig köttgryta med ingefära
ca 1 kilo grytbitar
1 stor bit ingefära
3 klyftor vitlök
10 nejlikor
10 st hel kardemumma
1 tsk chiliflingor
1-2 msk honung
3 msk tamari [annonslänk] eller japansk soja)
2 msk olja
Gör såhär:
Blanda ihop skivad vitlök, skalad och skivad ingefära med soja, honung, olja och alla kryddor. Blanda ihop med köttet i en crockpot eller ugnssäker gryta med lock.
Tid i crockpot: Låg temperatur i ca 8 timmar
Tid i ugn: 100° C i ca 6 timmar
Förslag på tillbehör:
Sötpotatissallad med spenat
Ugnsbakad blomkål med hampa
Blomkålstortillas
Ugnsrostad pumpa med grönkål
1 Kommentar
Ett bra sätt också att odla egna grönsaker såsom sallad och dill. Det gör maten mycket god och du känner att du bryr dig om både dig och miljön.
Kolla in hur man odlar hemma!
https://www.youtube.com/watch?v=7lGcD1pPTok