kollagen vitaprana bodystore

Kollagen – för finare och fastare hud

av Cecilia Folkesson

– I samarbete med Bodystore –

 

Kollagen har blivit väldigt populärt på senaste och det är inte så konstigt!

Hela 70% av vår hud består av kollagen och redan vid 30 års ålder börjar vår kollagenproduktion minska. Därför kan det vara en bra idé att äta kollagentillskott. Det är inte bara bra för huden utan även för hår, naglar och leder.

 

Vad gör kollagen för huden?

Från att man är ca 30 år minskar kollagenproduktionen med ca 1,5 % per år. Vi ser det på t.ex. mindre elasticitet i huden, finare och rynkor.

Ett regelbundet kollagenintag hjälper till att återfukta huden, minska fina linjer och ger mer elasticitet åt huden. De flesta ser resultat efter 1-2 månader – så ha tålamod!

 

Pure collagen från Vitaprana

Pure collagen från Vitaprana kommer från vildfångad torsk. Det är smaklöst pulver och går utmärkt att blanda i vatten, juice, smoothies eller i kollagenkaffe.

Dosering: Blanda ca en matsked och drick 1-3 gånger per dag.

 

kollagen vitaprana bodystore

 

Frukostsmoothie med kollagen

1 näve bär
1/2 avokado
1 msk kollagenpulver
2 dl nötmjölk eller annan vätska

Kör i blender eller med stavmixer. Späd med vätska till lagom konsistens. 

 

Vill man göra en mer mättande frukost – Använd en hel avokado och kokosgrädde. Då blir det mer som en smoothiebowl som går att toppa med nötter, kokosflingor och frön.

 

Tips: Så gör du din egen nötmjölk

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More