Shit vad goda dessa blev. Superlätta att göra. Inget socker. Inget sötningsmedel.
Här följer recept:
LCHF-kokosrutor med mörk choklad
16 små rutor
25 gram smält smör
1 ägg
100 gram kokosflingor
1 krm vaniljpulver
Mörk choklad >80%
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa upp ägget. Blanda ägg, smält smör, kokos och vanilkpulver. Bred ut en kvadrat på ca 15×15 cm. Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna.
Smält några rutor mörk choklad och bred på. Ställ in i kylen och låt stelna ca 20 min. Skär i bitar.
12 kommentarer
Mums!! Jag gjorde ngt liknande förra helgen – en variant av ditt kokostopprecept – men smälte Lindts 99% choklad istället och doppade istället. Blev som Bounty! Och bara 2 g kh/100 g. (http://www.lindt.ca/swf/eng/products/excellence/bars/excellence-99-cacao/)
ytterligare ett recept som jag måste testa 🙂 jag gjorde keso a´la malta häromdagen (dock med lite stevia strö i men det kan man ju lätt skippa) och den var underbar 🙂 kanske ngt för dig att testa 😉
Ser jättegott ut, men chokladen innehåller ju sötningsmedel?
Åh nej, det missade jag i all hast! Får hitta en annan till nästa gång 🙂
Så gott det ser ut. Det receptet sparar jag och ska testa. Perfekt med osötat (förutom det söta i chokladen, beroende på vilken styrka och sort man väljer).
De var mycket godare än de tråkiga o torra kokostopparna som jag brukar göra! Ännu smarrigare blev dom med en klick grädde på!
Kul!!
Riktigt gott. Hoppade över chokladen och bredde på SEVAN´s osötade jordnötssmör. Himmelskt!!!!!!!
Kan tipsa om att ha i saffran! 🙂
Hejhej, jag undrar om man kan byta ut smöret mot kokosfett, så att det blir mer paleo?
Absolut! det brukar jag göra.