sockerfria kokosrutor

Kokosrutor med mörk choklad

av Cecilia Folkesson

Shit vad goda dessa blev. Superlätta att göra. Inget socker. Inget sötningsmedel.
Här följer recept:

 

LCHF-kokosrutor med mörk choklad
16 små rutor
25 gram smält smör
1 ägg
100 gram kokosflingor
1 krm vaniljpulver
Mörk choklad >80% 

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Vispa upp ägget. Blanda ägg, smält smör, kokos och vanilkpulver. Bred ut en kvadrat på ca 15×15 cm. Grädda i 10-15 minuter. Låt svalna.
Smält några rutor mörk choklad och bred på. Ställ in i kylen och låt stelna ca 20 min. Skär i bitar.

 

20120909-204634.jpg

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Sara 9 september, 2012 - 22:00

Mums!! Jag gjorde ngt liknande förra helgen – en variant av ditt kokostopprecept – men smälte Lindts 99% choklad istället och doppade istället. Blev som Bounty! Och bara 2 g kh/100 g. (http://www.lindt.ca/swf/eng/products/excellence/bars/excellence-99-cacao/)

Svara
Therese 10 september, 2012 - 01:27

ytterligare ett recept som jag måste testa 🙂 jag gjorde keso a´la malta häromdagen (dock med lite stevia strö i men det kan man ju lätt skippa) och den var underbar 🙂 kanske ngt för dig att testa 😉

Svara
Ak 10 september, 2012 - 11:18

Ser jättegott ut, men chokladen innehåller ju sötningsmedel?

Svara
Cecilia Folkesson 10 september, 2012 - 13:09

Åh nej, det missade jag i all hast! Får hitta en annan till nästa gång 🙂

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 10 september, 2012 - 19:04

Så gott det ser ut. Det receptet sparar jag och ska testa. Perfekt med osötat (förutom det söta i chokladen, beroende på vilken styrka och sort man väljer).

Svara
Mia 15 september, 2013 - 20:48

De var mycket godare än de tråkiga o torra kokostopparna som jag brukar göra! Ännu smarrigare blev dom med en klick grädde på!

Svara
Cecilia Folkesson 16 september, 2013 - 12:57

Kul!!

Svara
Frank Andreasson 17 september, 2013 - 09:02

Riktigt gott. Hoppade över chokladen och bredde på SEVAN´s osötade jordnötssmör. Himmelskt!!!!!!!

Svara
Sofia 9 december, 2013 - 20:38

Kan tipsa om att ha i saffran! 🙂

Svara
AnnaMaria 10 mars, 2014 - 22:29

Hejhej, jag undrar om man kan byta ut smöret mot kokosfett, så att det blir mer paleo?

Svara
Cecilia Folkesson 10 mars, 2014 - 22:31

Absolut! det brukar jag göra.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More