Om du gillar choklad – testa den glutenfria naturligt sötade kladdkaka!
Dessa kladdkaka är ett supergott alternativ till den “vanliga” kladdkakan. Sötad med dadlar och mjölet är utbytt mot mandelmjöl.
Kladdkaka – Halloween
(Form: ca 13×29 cm)
- 10 dadlar
- 2,5 dl mandelmjöl
- 0,75 dl kakao
- 1,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl smält kokosolja
- 3 ägg
+ 50 gram mörk choklad (kan uteslutas)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kärna ur dadlarna och mixa ihop med resten av ingredienserna i matberedare.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper, blanda i hackad choklad och grädda i ca 15-20 minuter.
- Låt svalna och pudra över kakao.
Baka glutenfritt – fler goda recept med choklad:
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
1 Kommentar
Hej
När du använder mörk choklad kör du raw choklad då?