kantareller och grönkål

Kantareller och grönkål på fröbröd

av Cecilia Folkesson

Kantareller och grönkål är en supergod kombo! Hur har kantarellplockandet gått i år? Hur mycket av skogens guld har du hittat?

 

I år har jag haft turen att mamma både är expert och haft betydligt mer tid än jag att vara ute i skogen. För hur gott är det inte med smörstekta kantareller?

Jag stekte mina tillsammans med lök och grönkål och toppade mitt veganska fröbröd.

 

Läs mer: Så hittar du kantareller

 

 

kantareller och grönkål

 

Fröbröd med katareller och grönkål

  • 2 skivor fröbröd (eller annat bröd)
  • Kantareller
  • Schalottenlök
  • Grönkål
  • Smör (eller olja) att steka i
  • Salt & Nymalen svartpeppar
  • Hasselnötter

 

 

Gör så här:

  1. Lägg kantarellerna i en torr panna och stek på medelhög värme för att få ur vattnet ur svampen. Ställ åt sidan.
  2. Hacka schalottenlöken.
  3. Ta bort den tjocka stammen från grönkålen och strimla/hacka i mindre bitar. 
  4. Stek svampen i smör (eller olja). När den är nästan klar – i med lök och grönkål och stek tills kålen och löken mjuknat.
  5. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  6. Rosta brödet och toppa med svampröran.
  7. Toppas med rostade hasselnötter.

 

 

glutenfritt fröbröd

Vill man ha en krämigare topping kan man ha i en klick creme fraiche eller grädde. Eller välja veganskt alternativ såklart.

 

 

Fler recept med kantareller

Här hittar du fler recept med kantareller. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 


Följ mig gärna här:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More