Granolabars – gluten & nötfria! Perfekta att ha i kylen till fikat eller som ett snabbt mellanmål.
Du kan självklart anpassa innehåller i dessa efter det du har hemma. En supergod kombo är till exempel att byta ut russin, kanel och kardemumma mot hackad mörk choklad och pepparmyntsolja.
Granolabars
- 12 färska dadlar
- 2 dl glutenfritt havregryn
- 1 dl kokosflingor
- 1 dl solroskärnor
- 0,5 dl kokosolja
- 1 msk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 nypa salt
- 0,5 dl russin
+ Mörk choklad och kakaonibs till topping (kan uteslutas)
Gör såhär:
– Kärna ur dadlarna och mixa alla ingredienser (utom russin) i matberedare till formbar deg.
– Tryck ut i form (jag använde en form lika stor som en matlåda) och ställ in i frysen ca 1 timma.
– Skär lagom bitar, ringla gärna över mörk choklad och toppa med kakaonibs.
– Förvara i kylen.
Baka glutenfritt – fler goda mellanmålstips!
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: