Granola cups – en superlyxig och nyttig frukost till helgen!
Trött på yoghurt och gröt till frukosten? Testa dessa supergoda glutenfria granola cups!
Du kan använda vilken typ av yoghurt du vill, jag använde kokosyoghurt och toppade med färska bär och citronmeliss. Har du inte äppelmos hemma kan du mosa i en banan istället.
Tips: I med kakao i skalen, fyll med nicecream blandat med jordnötssmör!
Se mer! Här kan du se hur jag gör dem
Granola cups
- 2,5 dl glutenfritt havregryn
- 0,5 dl osötat äppelmos
- 2 msk honung
- 1 msk kokosolja
- 1 nypa salt
- Kanel efter smak
Granola cups – Så här gör du:
– Sätt ugnen på 175 grader.
– Blanda ihop ingredienserna i en skål.
– Tryck ut 6 st i en muffinsform.
– Grädda i ugnen i ca 15-18 minuter. Håll koll på färgen.
– Låt svalna innan du tar ut formen.
– Fyll med den yoghurt du gillar och toppa med tex bär, nötter och kokos.
Fler recept med glutenfri granola
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: