– Innehåller annonslänkar –
Skogen är proppfull av blåbär nu! Vi var ute med barnen i 20 minuter max, och plockade säkert 1 liter och fick ihop några burkar blåbärsmarmelad. Vi äter sällan bröd hemma på grund av Sids alopecia, så han blev superglad över att få frallor och “sylt” till kvällsmat.
Frallorna är en glutenfri brödmix från Urtekram. Innehåller inga konstiga ingredienser och ingen vetestärkelse som många glutenfria alternativ ofta gör.
Och bären räckte även till en glutenfri blåbärspaj, trots den lille blåbärstjuven som satt och hetsåt i smyg…
Blåbärsmarmelad
(1 liten burk)
2 dl blåbär
ca 1 msk chiafrön (börja med 1 msk och ta ev lite till beroende på hur fast man vill ha marmeladen)
1 msk kokossocker eller annan sötning
Antingen mosar/stavmixar man bara bären, eller om man har frysta så värmer man upp dem.
Rör i kokossocker och chiafrön.
Ställ i kylen i ca 30 minuter och vänta på att marmeladen tjocknar.