Glutenfritt veganskt bröd

Glutenfritt veganskt fröbröd – Nötfritt

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Glutenfritt veganskt fröbröd fritt från nötter – ett bröd som passar de flesta!

 

Det har varit många som efterfrågat ett glutenfritt bröd utan ägg och nötter och här kommer det! Detta bröd är gjort på fröer och glutenfritt havregryn och passar de flesta då det även är nötfritt. Jag brukar skiva upp det, frysa in och rosta på morgonen. En väldigt god frukost som man håller sig mätt på länge!

Längre ner hittar du fler recept på glutenfritt bröd.

 

 

Glutenfritt veganskt fröbröd

(1 form ca 25 x 11 cm)

 

Glutenfritt veganskt bröd

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bred ut solroskärnor och pumpafrön på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden.
  3. Låt fröerna svalna.
  4. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
  5. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke, i med de rostade fröerna när de svalnat.
  6. Smält kokosoljan.
  7. Rör ner vatten och kokosolja i bunken och rör i tranbären.
  8. Klä en brödform, ca 25 x 11 cm med bakplåtspapper och tryck ner degen i formen.
  9. Låt stå i ca 30 minuter innan du ställer in i ugnen.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timma.
  11. Ta ut brödet ut formen, lägg på galler och låt stå i eftervärme i ugnen i ca 1 timma.
  12. Skiva upp och rosta!

 

 

Glutenfritt veganskt brödGlutenfritt veganskt brödGlutenfritt veganskt brödGlutenfritt veganskt brödGlutenfritt veganskt bröd

Tips:
Förvara färdigskivade skivor i frysen så har du glutenfritt veganskt bröd till många frukostar framöver!

 

 

Glutenfritt veganskt fröbröd – Detta kan du ersätta

Kokosolja – Kan ersattas av olivolja eller rapsolja.
Fröer – Du kan anpassa innehållet i detta recept genom att till byta ut fröer mot andra.
Tranbär – Tranbär kan man utesluta helt om man vill eller ersätta mot till exempel russin eller annan torkad frukt.

 

 

Fler glutenfria brödrecept

Här hittar du fler recept på goda glutenfria bröd. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 


Följ mig här

Följ mig gärna för mer tips och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Maria 30 september, 2020 - 13:53

Ingen bikarbonat eller dylikt?

Svara
Cecilia Folkesson 1 oktober, 2020 - 09:23

Hej Maria,
Det stämmer – detta bröd blir mer ett kompakt fröbröd 🙂

// Cecilia

Svara
Maud 11 december, 2020 - 12:02

Hej! Inspirerande recept! Ser så gott ut. Men…Undrar över så mycket solroskärnor… innehåller väl mkt Omega 6 som man ska hålla lågt i motsats till omega 3? Hur tänker du kring det? Jag har inflammationer i kroppen och vill hålla nere sånt som driver på.

Svara
Glutenfri äggmacka - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 6 mars, 2021 - 17:20

[…] Jag använder detta bröd till dessa mackor – längre ner hittar du 8 recept på glutenfritt bröd. […]

Svara
Glutenfri macka med hummus - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 31 augusti, 2021 - 12:51

[…] brukar baka detta bröd som är både glutenfritt och veganskt och ha färdigskivat i frysen. Då är det bara att ta fram […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More