glutenfritt fröbröd

Glutenfritt fröbröd

av Cecilia Folkesson

Nytt recept: Glutenfritt fröbröd.

Här kommer äntligen receptet på mitt glutenfria fröbröd. Vill man ha det helt nötfritt går det utmärkt att byta ut mängden valnötter mot frön. Detta blir ett kompakt bröd som inte reser sig vid bakning. 

Jag förvarar detta bröd i kylskåpet och rostar en skiva till frukost. Så gott!

 

Glutenfritt fröbröd

5 dl glutenfritt havregryn
2,5 dl skalade solrosfrön
1,5 dl hackade valnötter
1,5 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
3 msk chiafrön
4 msk fiberhusk
2 tsk himalayasalt
2 msk kokossirap (eller agavesirap)
0,5 dl olivolja
6 dl vatten

1. Sätt ugnen på 180° C. Rosta solroskärnor och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper tills de får färg, ca 10-15 min. Vänd efter halva tiden och låt sen svalna.

2. Blanda alla torra ingredienser och häll sen i kokossirap, olivolja och vatten.

3. Blanda allt noga och klicka i degen i en oljad brödform. Ställ in i kylen några timmar. 

4. Sätt ugnen på 200°C och placera gallret i mitten av ugnen. Ta ut brödformen ur kylen och låt stå i rumstemperatur ett tag innan du sätter in brödet i ugnen. Grädda brödet i ca 1 timma. 

5. Stjälp ur brödet ur formen och låt det svalna på galler i ca 2 timmar. Ju längre man orkar väntar desto mindre fuktigt blir brödet. Förvara sen brödet i kylskåp.

6. Skiva, rosta och toppa med hummus eller en god ost!

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram

 

Du kanske även gillar detta

11 kommentarer

Lenita 4 december, 2015 - 20:33

Hej och ysck för fantastiska inlägg! True inspiration!
Gällande brödet, ingen jäst eller bakoulver? Hur ska det resa sig?

Mvh
Lenita

Svara
Cecilia Folkesson 5 december, 2015 - 20:50

Hej!
tack, kul att höra 🙂
Det reser sig inte utan blir rätt kompakt och fast.

Hälsningar Cecilia

Svara
Lina 20 november, 2016 - 12:16

Jättegott bröd! Hann inte rosta fröna och valnötter glömde jag köpa men använde cashewnötter istället. 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 20 november, 2016 - 21:42

Kul att höra!

Svara
Kristin Vedin 30 januari, 2017 - 05:44

Vad kan man ha istället för kokossirap ?

Svara
Cecilia Folkesson 1 februari, 2017 - 14:46

Agave eller honung funkar bra 🙂
// cecilia

Svara
Kristin Vedin 2 februari, 2017 - 14:44

Tror du att man kan byta ut lite havregryn mot fibrer ?

Svara
Kristin Vedin 4 februari, 2017 - 09:50

Menade fibrex

Svara
Lia 10 oktober, 2017 - 08:58

Förslag på vad man kam byta ut linfröna mot?

Svara
Cecilia Folkesson 11 oktober, 2017 - 10:24

Solrosfrön t.ex. Eller så slippar man dem helt 🙂

// cecilia

Svara
Tina 14 december, 2017 - 13:28

Går det att frysa brödet? 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More