Glutenfritt frö & nötbröd

Glutenfritt frö & nötbröd

av Cecilia Folkesson

 

Glutenfritt frö & nötbröd – fullt av fröer, nötter och bra fetter! Ett mättande bröd som är lika gott nygräddat som rostat.

Det här brödet är både glutenfritt, fiberrikt och fullt av näring. Perfekt för dig som vill ha ett hälsosamt alternativ till köpebröd, utan tillsatser eller vitt mjöl.

Skiva upp limpan, frys in och ta fram en skiva i taget. Fantastiskt gott att rosta på morgonen och toppa med smör, ost eller avokado. Ett enkelt sätt att alltid ha en näringsrik frukost redo!

 

Glutenfritt frö & nötbröd

  •  3 dl glutenfria havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk psylliumhusk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl kokosolja
  • 3,5 dl kokhett vatten
  • 0,5-1 dl fikon eller tranbär (kan uteslutas)

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Grovhacka nötterna.
  3. Blanda alla torra ingredienser (och ev. fikon/tranbär) i en skål.
  4. Smält kokosoljan.
  5. Rör ihop med de torra ingredienserna och häll i kokhett vatten.
  6. Blanda noga och låt stå ca 30 min.
  7. Tryck ut i en brödform klädd med bakplåtspapper.
  8. Grädda 30 min.
  9. Ta ut brödet, vänd upp och ner och grädda ytterligare 25–30 min.
  10. Låt svalna.

Receptet funkar lika bra utan fikon och tranbär.

Tips! Du kan byta ut nötter och fröer eller ta mer av något du gillar och skippa det du tycker mindre om eller inte tål.

 

Missa inte receptarkivet

Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More