Glutenfria wraps på tre sätt – med potatis, ägg & keso eller sallad som bas!
Letar du efter enkla, glutenfria alternativ till vanliga wraps? Här är tre favoriter jag ofta gör hemma: potatiswraps, kesowraps och krispiga salladswraps. Perfekta till lunch, picknick eller som ett smart meal prep-alternativ i veckan.
Alla tre funkar att fylla med vad du gillar – men jag har såklart delat några av mina bästa tips också.
Här kommer recepten – och videor om du vill se hur jag gör dem steg för steg!
Potatiswraps
- Potatisar, jag använde fasta
- Olja
- Riven ost
- Salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skiva potatisen tunt och lägg ut lite omlott på bakplåtspapper (den storlek du önskar).
- Pensla på olja och strö över lite riven ost.
- In i ugnen i ca 15 minuter, håll koll på färgen.
Video: Gör potatiswraps
Kesowraps
- 250 gram keso
- 2 ägg
- 1 nypa salt
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa ihop ingredienserna.
- Bred ut på oljat bakplåtspapper.
- Grädda i ca 18-20 minuter.
- Låt svalna, vänd upp-och-ner och dra bort pappret.
- Fyll med salladsblad och tonfiskröran.
Tonfiskröra
- 1 dl turkisk yoghurt
- 1-2 msk majonnäs
- 1/2 rödlök
- 1 knippe dill
- Citronsaft efter smak
- 1 burk tonfisk i vatten (avrunnen)
- Salt och svartpeppar
Video: Kesowraps med tonfiskröra
Salladswraps
- 2 st isbergssalladsblad
Gör såhär:
- Ta försiktigt loss 2 salladsblad och lägg det ena i det andra (så det blir dubbelt).
- Placera bladen på en bit bakplåtspapper eller smörgåspapper.
- Lägg i din fyllning.
- Rulla ihop på samma sätt man gör med en burrito och rulla sen in i pappret.
- Skär på mitten.
Tips på fyllning:
- Tonfiskröra
- Falafel & hummus
- Mozzarella, tomat & pesto
- ️Kycklingröra med curry & chili
Video: Gör salladswraps
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: