Glutenfria snickersrutor – Supergoda och perfekta att ha i frysen!
Dessa snickersrutor kan du servera till fikat eller göra som ett bättre alternativ till vanligt godis. Förvara i kyl eller frys. Fryser du in dem behöver de en stund att tina innan servering.
Val av ingredienser
Nötter:
Om du inte tål mandlar eller jordnötter – byt ut mot t.ex. naturella solroskärnor eller/och mer glutenfritt havregryn.
Nötsmör:
Du kan byta ut jordnötssmöret mot t.ex. mandelsmör och toppa med mandlar istället för jordnötter.
Kokosolja:
Den blandas i vattenbad med chokladen för att chokladen inte ska bli lika hård. Har man ingen kokosolja hemma kan man byta ut kokosoljan mot nötsmör i både botten och i chokladen.
Choklad:
Jag använder 80% mörk choklad när jag gör mina recept. Välj en choklad som passar dig – vegansk, sockerfri etc. Alla olika typer funkar lika bra att använda.
Glutenfria Snickersrutor
Botten:
- 2 dl mandlar
- 2 dl glutenfritt havregryn
- 4 msk kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 3 msk kokosolja
- 14 dadlar
Topping 1:
- 1,5 dl jordnötssmör
- 1 dl jordnötter
Topping 2:
- Ca 150 g smält choklad
- 1 msk kokosolja
- Flingsalt
Gör såhär:
- Mixa ingredienserna till bottnen till formbar deg, i förslagsvis en matberedare. Tillsätt fler dadlar eller mer kokosolja om det inte binder. Det ska gå att trycka ut i en form utan att det smular sönder.
- Tryck ut i form och bred på nötsmör och jordnötter. (Använd bakplåtspapper eller plastfolie så botten blir enkel att ta upp när den stelnat.)
- Ställ in i frysen i ca 1 timma, eller tills botten stelnat ordentligt.
- Smält chokladen i vattenbad med kokosoljan. Bred på chokladen, toppa med flingsalt.
- Låt stelna i frysen och skär sen i bitar.
- Förvarna gärna i frys och ta ut en stund innan servering.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Följ mig gärna här för fler tips, recept och inspiration: