Funderar du på vad du ska baka i jul? Mitt bästa tips: Saker med pepparkakskrydda – julens krydda!
…eller pepparkakskrydda måste nästan räknas som livets krydda. Så himla gott! Och man kan ju använda den till så mycket. Jag har samlat mina favoriter längre ner.
Om du vill göra något som är riktigt snabbt och gott, testa min mjuka pepparkaka som är sötad med banan. Den blir extra god om man blandar i en näve frysta i lingon i smeten. Och till frukosten i jul rekommenderar jag min glutenfria granola med smak av pepparkaka. Den är supergod både på yoghurt, chiapudding och som topping på gröten. (Det enda dåliga med denna granolan är att den tar slut innan den ens kommit av plåten 😉 )
Blanda ihop din egen pepparkakskrydda
Jag brukar alltid blanda ihop min egna kryddblandning. Tycker det blir så mycket godare. Då kan man ju blanda lite hur man vill och dessutom använda ceylonkanel [adlink] som är äkta kanel.
Pepparkakskrydda grundrecept
- 2 msk ceylonkanel
- 2 msk ingefära
- 1 msk kardemumma
- 1 msk kryddnejlika
Blanda ihop alla kryddor och förvara i en burk med lock. Räcker till en hel del goda recept i jul!
Den blir ännu godare om man mortlar kardemumman själv, men det kan man såklart skippa om man vill.
Mina bästa recept med pepparkakskrydda
Här hittar du mina favoriter – allt från juliga drycker till mina favoiter pepparkakskulor och den godaste mjuka pepparkakan.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Sugen på fler julrecept?
Ladda ner min e-bok med 25 glutenfria julrecept – fria från vitt socker.
Följ mig gärna här
Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!
1 Kommentar
[…] Kokosmjöl Kokossocker Kokosolja Chiafrö DIY – Pepparkakskrydda Bikarbonat (Ägg / […]